Gemeente Dordrecht


Persbericht

Verbouwing Stadswinkel officieel van start

Op woensdag 2 november heeft wethouder Govert Veldhuijzen het officiële startsein gegeven voor de verbouwing van de Stadswinkel en de centrale hal van het Stadskantoor. De verbouwing is nodig om de klanten van de Stadswinkel in de toekomst goed te kunnen (blijven) helpen en om in te spelen op de nieuwe eisen aan dienstverlening. Nieuw concept dienstverlening
De gemeente wil meer klantgericht, meer transparant en meer vraaggericht gaan werken. Om hieraan te kunnen voldoen heeft de Gemeenteraad in juli 2003 besloten een nieuw huisvestingsconcept voor de Stadswinkel in te voeren. Het huisvestingsconcept ondersteunt de nieuwe manier van dienstverlening die de Stadswinkel hanteert. Centraal daarin staat: het meer werken op afspraak, het vergroten van het aantal diensten en producten dat via het Elektronische Loket (E-loket) kan worden afgehandeld, de verdergaande automatisering van werkprocessen en een efficiëntere inzet van personeel en ruimte.

Planning verbouwing
De verbouwing van de Stadswinkel en centrale hal zal in het eerste kwartaal van 2006 daadwerkelijk van start gaan. De komende maanden wordt gewerkt aan het demonteren van het meubilair, de wanden en de bekabeling. Om de overlast voor burgers en medewerkers van de Stadswinkel zo veel mogelijk te beperke! n zal de Stadswinkel pas terug ver huizen naar het Stadskantoor als alle verhuis- en verbouwactiviteiten op de begane grond van de Stadswinkel zijn afgerond.

Tijdelijke huisvesting
De Stadswinkel is sinds 4 april 2005 tijdelijk gehuisvest in het Regiokantoor aan de Noordendijk 250.

Dordrecht, 3 november 2005
Redactie
Judith Punt
afdeling Communicatie

telefoon (078) 639 65 52
email ji.punt@dordrecht.nl
Informatie
Ard Kramer
Projectmanagement
telefoon (078) 639 83 35