Siemens

Persbericht

CP 0511.702

Den Haag, donderdag 3 november 2005

Kookeiland en schouwkap van formaat

Siemens Consumer Products introduceert twee opmerkelijke inbouwproducten voor de moderne grote keuken. Een extra brede afzuigkap van 180 cm en een diepe eilandkookplaat met bediening aan twee zijden. Vrijstaand koken krijgt de ruimte.

Schouwkap van 1,80 meter: mag het een metertje meer zijn?

Met de nieuwe schouwkap lanceert Siemens een product dat mooi aansluit bij de trend om meer ruimte voor het kookgedeelte in te richten in de keuken. Naast een grote vijf of zes pitskookplaat, plaatst men steeds vaker een aparte wokbrander, een grillplaat of een ingebouwde friteuse. Met een 180 cm brede afzuigkap is een dergelijke uitbreiding mogelijk zonder last te hebben van kookluchtjes.

De kap bestaat uit twee motoren met een extra hoog afzuigvermogen en randafzuiging. De behuizing is rondom van roestvrij staal, zelfs aan de onderzijde bij de filters, wat het uiterlijk van de afzuigkap ten goede komt. Zo zijn zelfs de bedieningstiptoetsen glad in het roestvrij staal verwerkt. De schouwkap is in twee varianten verkrijgbaar, namelijk als eilandschouw met tweezijdige bediening en als wandschouw. Daarnaast kan men kiezen voor twee verschillende afzuigsystemen, luchtafvoer of recirculatie. De diepte van de eilandschouwkap is 70 cm en de wandschouwkap 52 cm.

Verkoopadviesprijzen:
LC918050 eilandschouwkap = 3999 euro
LC818050 wandschouwkap = 3699 euro.

Beide afzuigkappen zijn vanaf februari/maart 2006 verkrijgbaar in Nederland

Eiland kookplaat

De nieuwe keramische kookplaat is opvallend door zijn formaat: de plaat is 10 cm dieper is dan andere kookplaten, waardoor het 20% meer kookruimte biedt. Bovendien beschikt de plaat over tweezijdige bediening, zodat het een ideale eilandkookplaat is.

High speed kookzones
De kookplaat beschikt over 4 snel te verhitten ringen, waaronder een duozone ring, een triozone ring in het midden en een bijschakelbare braadzone ring.

De memory-functie biedt de mogelijkheid om de kooktijden van favoriete gerechten in te stellen, zodat die met een druk op de knop telkens in te schakelen zijn. De eilandkookplaat ET 7Y7502E is te verkrijgen vanaf februari 2006 en heeft een verkoopadviesprijs van 1849 euro.

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden