Politie Gelderland-Midden


Publicatiedatum: 3-11-2005 15:20:33

---

Arnhem - man ernstig gewond na mishandeling

Publicatiedatum: 3-11-2005 15:19:25

Een 21-jarige Arnhemmer in de nacht van woensdag op donderdag ernstig gewond op de Varkensstraat in zijn woonplaats gewond geraakt. De man zou op straat door meerdere personen zijn geslagen. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.
Omstreeks één uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Varkensstraat ter hoogte van de Hoogstraat. Kort na de melding troffen agenten het slachtoffer met bloedende verwondingen aan. Volgens omstanders zou hij zonder reden door zeker twee mannen in elkaar geslagen zijn. De daders zouden zijn weggelopen richting de Tullekenssteeg maar werden door de agenten niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is per ambulance naar Ziekenhuis Rijnstate gebracht. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - twee tasjesroven: vrouw gewond

Publicatiedatum: 3-11-2005 15:18:50

De Arnhemse politie heeft woensdagavond twee tasjesroven onderzocht in het Sonsbeekkwartier en Kronenburg. Een 71-jarige vrouw uit Arnhem raakte bij een van de tasjesroven gewond. Het slachtoffer zou omstreeks 21.00 uur in de lift van haar flat in de wijk Kronenburg van haar tas zijn beroofd. Toen ze de lift uit wilde stappen werd ze door een onbekende jongen de lift weer in geduwd en zou ze vervolgens zijn geslagen. Haar belager zag daarbij kans haar tas af te pakken en weg te komen. De 71-jarige had verwondingen opgelopen aan haar gezicht. Het slachtoffer gaf het volgende signalement door van de tot nu toe nog onbekende jongen: waarschijnlijk tussen de 18 en 22 jaar, 1.75 meter lang, licht getinte huidskleur, zwart haar. De jongen zou ook een lichtkleurig jack hebben gedragen.
Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie melding binnen van nog een tasjesroof in het Arnhemse Sonsbeekkwartier. Een 53-jarige fietsster uit Arnhem werd daarbij het slachtoffer. De vrouw zou op de St. Antonielaan door een andere fietser omver zijn geduwd, waardoor beiden omvielen. Vervolgens zou haar tas zijn afgepakt waarna haar belager er met zijn fiets vandoor ging in de richting van de Hommelseweg. De politie roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - hennepkwekerij ontmanteld

Publicatiedatum: 3-11-2005 15:17:59

De politie heeft woensdagochtend in de Arnhemse wijk Sint Marten een hennepkwekerij ontmanteld. In een woning werden op de zolderverdieping zo'n 800 wietplanten aangetroffen. Ook de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd in beslag genomen. De kwekerij zou volgens een schatting van de politie een opbrengst van ruim 53.000 euro hebben. Agenten besloten na een anonieme tip een kijkje te nemen bij de woning. Het pand zou al lange tijd onbewoond zijn terwijl er regelmatig onbekenden in en uit de woning zouden lopen. Een 34-jarige man die op dat moment in de woning was liet de agenten binnen. De man werd aangehouden toen de agenten de planten aantroffen. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. Hij zou slechts enkele klussen in de woning hebben gedaan en bleek niets met de kwekerij van doen te hebben. Door het energiebedrijf werd de stroommeter meegenomen omdat er sprake bleek van illegale stroomafname. Naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf houden van de kwekerij wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - drietal aangehouden voor twee winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 3-11-2005 15:14:12

De politie van Arnhem heeft woensdagmiddag bij een winkel in het centrum twee jongens (14, 16) en een man (29) aangehouden wegens winkeldiefstal. Een veertienjarige jongen uit Renkum en een zestienjarige Arnhemmer hadden een alarmlabel uit een T-shirt geknipt waarop ze de winkel verlieten zonder te betalen. Eenmaal buiten werden ze door een medewerker in de kraag gevat. De politie werd gewaarschuwd waarna het tweetal werd aangehouden. Even daarna werd de politie opnieuw gewaarschuwd. Een 29-jarige man uit Vlijmen had in diezelfde winkel geprobeerd een spijkerbroek te stelen en werd ook in de kraag gevat. Winkelpersoneel had opgemerkt dat de man met twee broeken de paskamer in ging en er met één weer uit kwam. De Vlijmenaar werd ook aangehouden. Het drietal is inmiddels weer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606