Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 november

Alkmaar 03-11-2005 - 15.00 uur

Bromfietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 2 november 2005.

Woensdagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de Rustenburgerweg met de Omring. Hierbij raakte een 16-jarige bromfietser uit Ursem gewond. De bromfietser reed over de aan de linkerkant van de rijbaan gelegen verplichte fietspad in plaats van het fietspad dat aan de rechterzijde is gelegen. Vanuit de Omring reed een 69-jarige autobestuurder uit Heerhugowaard de Rustenburgerweg op. Deze merkte de bromfietser niet op waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis is Alkmaar.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, woensdag 2 november 2005.

Woensdagmiddag werden op verschillende wegen in Heerhugowaard verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Het hoogst scoorden het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat (9). Ook het fout parkeren scoorde hoog (8).

Woensdagmiddag werden op de Van Veenweg en de Rustenburgerweg een snelheidscontroles gehouden. Op beide wegen geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. Van de 84 gecontroleerde voertuigen reden er 4 te snel (op beide wegen 2). De hoogst gemeten snelheid bedroeg74 km/u.

Rijden onder invloed van alcohol.

Enkhuizen, woensdag 2 november 2005.

Woensdagmiddag werd een 59-jarige man uit Lelystad aangehouden op de Zijlweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Hij botste met zijn auto tegen twee paaltjes, een kinderfietsje en een vuilcontainer. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken en blies 740 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Alkmaar, woensdag 2 november 2005.

Woensdagavond werd een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Egmond aan Zee aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de Schagerweg rijden. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 595 ug/l. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Den Helder, woensdag 2 november 2005.

Woensdagavond raakte een 61-jarige bestuurder van een bromfiets betrokken bij een aanrijding op de IJsselmeerstraat. De bromfietser werd daar aangereden door een personenauto. Bij controle bleek dat de bromfietser alcohol had gebruikt. Hij blies 575 ug/l. Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren ondanks het feit dat hij een bromfiets bestuurde. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Noord-Scharwoude, donderdag 3 november 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Broek op Langedijk aangehouden. Bij controle bleek dat ook deze bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 545ug/l.

Inbraak winkel

Enkhuizen, donderdag 3 november 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel aan de Westerstraat. Men kwam in de winkel door het vernielen van een winkelruit. Vanuit de winkel werd een onbekende hoeveelheid parfum weggenomen. Getuigen zagen dat de inbraak werd gepleegd door twee mannen van ongeveer 23 jaar. Eén van hen droeg een spijkerbroek en een zwarte jas. Over de kleding van de andere dader is niets bekend. Na de diefstal verdween het tweetal via de Westerstraat en de Roopaardsteiger in de richting van de Karnemelksluis.

Autobestuurder gewond na aanrijding.

Oudkarspel, donderdag 3 november 2005.

Donderdagmorgen omstreeks 09.00 uur vond een aanrijding plaats op de Schagerweg waarbij een 63-jarige bestuurder van een personenauto uit en Helder gewond raakte. De man reed over de Schagerweg komende uit de richting Schagen. Hij moest remmen omdat het verkeer dat voor hem stil stond. Een achter hem rijdende bestuurder van een personenauto, een 37-jarige man uit Den Helder had dat te laat in de gaten en reed hem van achteren aan waardoor hij weer tegen zijn voorganger botste. De 63-jarige is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Derde verdachte aangehouden in onderzoek mishandeling agent.

Alkmaar, donderdag 3 november 2005.

In het onderzoek naar de mishandeling van een politieagent en diefstal van een fotocamera is dinsdagmorgen een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Hoorn, een broer van de twee mannen die eerder werden aangehouden. Evenals zijn broers meldde ook deze verdachte zich op het politiebureau in Hoorn. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Het onderzoek is in een afrondende fase en richt zich nu vooral op de rol van elke verdachte. Vast is komen te staan dat één van de drie broers de auto bestuurde. Nadat zij geflitst waren zijn ze terug gereden waarna twee van hen zij uitgestapt. Zij hebben de agent uit zijn auto getrokken en mishandeld. Na het wegnemen van de fotoapparatuur zijn zij weer in de auto gestapt en weggereden. Op onderweg hebben ze de apparatuur vernield en weggegooid. Alle verdachten zitten nog in verzekering. De twee verdachten die de agent daadwerkelijk hebben mishandeld zullen vrijdag 4 november worden geleid voor de officier van justitie. De politie verwacht in dit onderzoek geen nieuwe aanhoudingen.

Onderzoek naar openlijke geweldpleging afgerond.

Enkhuizen, donderdag 3 november 2005.

De politie heeft het onderzoek naar openlijke geweldpleging in Enkhuizen afgerond. Er werden in de loop van het onderzoek op verschillende data, 15 personen aangehouden. Hun leeftijd varieert van 15 tot 21 jaar. Het merendeel is woonachtig Enkhuizen maar ook een inwoner van Bovenkarspel en Lelystad maakten deel uit van de groep. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek werd gestart nadat op 27 september van dit jaar een groep Enkhuizers slaags raakten met een aantal Duitsers jongeren. Dit gebeurde onder andere op de Melkmarkt, het Dirk Chinaplein en de Gependam. Bij de vechtpartijen raakten twee Duiste jongens te water en raakten drie van hen gewond. Mede naar aanleiding van publicaties in de media meldden zich een groot aantal getuigen. Uit die verhoren werd duidelijk wat zich precies had afgespeeld en wie deel uitmaakten van de groep.

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten kon op 18 oktober een groep van acht personen worden aangehouden. Allen bekenden hun aandeel in de openlijke geweldpleging. In de daarop volgende dagen werden nog eens 7 personen aangehouden. Ook zij bekenden hu aandeel. Twee van de aangehouden verdachten werden in verzekering gesteld. Inmiddels zijn alle verdachten, na overleg met de officier van justitie, weer in vrijheid gesteld. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Autobestuurder omgekomen bij verkeersongeval

Slootdorp, donderdag 3 november 2005.

Donderdagmorgen omstreeks 11.25 uur is een 42-jarige man uit Amstelveen bij een eenzijdig ongeval om het leven gekomen. De man reed met zijn auto over de Wieringerrandweg tussen de Slootweg en de Klieverweg. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur, raakte van de weg en belandde tegen een boom. Hierbij raakte de bestuurder zo zwaar gewond dat hij ter plaatse is overleden.

Laatst gewijzigd 03-11-2005 15:10 | © Politie Noord-Holland Noord |