Gemeente Westerveld

3-11-2005
Nieuws van de raad van 27 oktober
De gemeenteraad vergaderde op 27 oktober over met name een 20-tal ingekomen brieven (zie de complete lijst op de website). De belangrijkste nieuwsfeiten:

Weg Lhee-Kraloo
De voorzitter van het Overlegorgaan Nationaal Park Dwingelerveld, mevrouw Hofstee, bood de gemeenteraad een rapport aan over te nemen maatregelen aan de weg Lhee-Kraloo. De gemeenteraad zal zich in een later stadium over deze weg uitspreken. Wethouder Geertsma kondigde aan dat de gemeenteraad binnenkort een opinievormende notitie zal ontvangen.

Trottoir Dorpsstraat Diever
De voorzitter van het gehandicaptenplanform, de heer Los, sprak in op een briefwisseling over een boom in dit trottoir die het voor gehandicapten moeilijk maakt de straat over te steken. Naar aanleiding van vragen uit de raad zei wethouder Geertsma dat het college heeft besloten deze fraaie boom niet te verwijderen. Wel zegde hij toe te kijken naar een alternatieve oversteekmogelijkheid ter hoogte van de Tusschendarp.

Windmolenpark Oude Vaart
Een aantal landbouwers had zich tot de raad gewend met het verzoek om medewerking voor de oprichting van een windmolenpark langs de Oude Vaart. De fracties reageerden verschillend op dit verzoek; het CDA en de VVD benaderden het intiatief positief. De andere fracties waren meer terughoudend. Wethouder Smeenk verwees naar de discussie die binnenkort gevoerd gaat worden over de toekomst van het buitengebied; het initiatief zal aan de komende kadernota buitengebied getoetst moeten worden. Dan zal de gemeenteraad zich ook over dit initiatief uitspreken.

De Woudreus
De stichting De Woudreus maakt zich zorgen over de herinrichting van natuurgebieden en met name over de grootschalige kap van zogenoemde exotische bomen. Een brief daarover die ook aan de raad was gestuurd ontlokte de CDA- en VVD-fracties de opmerking dat over deze herinrichtingsmaatregelen door de beherende natuurorganisaties in ieder geval veel beter gecommuniceerd moet worden. Er is nu sprake van uitvoering van een al vastgesteld plan; niettemin riep de VVD de partijen op om tafel te gaan zitten om tot betere communicatie en meer draagvlak te komen.

Komende vergaderingen
Op 10 november behandelt de gemeenteraad de begroting voor 2006. Aanvang 20.00 uur in de raadzaal. Op 17 november houdt de raad een discussiebijeenkomst met organisaties in Brinkzicht Diever over de kadernota buitengebied. Op 24 november vergadert de raad weer in het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simon Ronda, raadsgriffier, tel 349350.