Gemeente Eemsmond


HEMA komt naar Uithuizen
donderdag 3 november 2005

De directie van Vendex KBB heeft besloten volgend voorjaar een filiaal van de Hema in Uithuizen te openen. Dit werd gisteren bekend. Medebepalend voor het besluit om zich hier te vestigen, zijn de plannen van de gemeente Eemsmond voor de opwaardering van het centrum van Uithuizen.

Het nieuwe filiaal van de Hema komt aan de Hoofdstraat-Oost. De gemeente Eemsmond heeft Vendex KBB en Hemmes Wonen met elkaar in gesprek gebracht. Uitkomst van deze gesprekken is dat het pand van Hemmes Wonen wordt gesplitst. De Hema krijgt een oppervlakte van ongeveer 550 m² op de begane grond ter beschikking. In de rest van het pand zet Hemmes Wonen door efficiënter gebruik van de ruimte de huidige activiteiten voort. Het bedrijf houdt zijn ingang aan de Hoofdstraat-Oost en krijgt waarschijnlijk een extra ingang aan de nieuwe parkeerplaats aan de Noorderstraat.

Plan centrum Uithuizen
De gemeente Eemsmond is bezig met een plan voor de opwaardering van het gebied rondom de Molenerf, de Blink en Hoofdstraat-Oost in Uithuizen. In dit plan is de Blink autovrij en worden extra parkeerplaatsen gecreëerd aan de Havenweg en de Noorderstraat. Voor het verkeer door Uithuizen wordt een circulatieplan ontwikkeld. De verwachting is dat het plan voor het centrum binnenkort door de gemeenteraad wordt behandeld.