Dienstenrichtlijn: begin van het einde van sociaal Europa?

Europees parlement den haag

UITNODIGING

Het voorstel van de Europese Commissie om de Europese markt in diensten te liberaliseren heeft geleid tot verdeelde meningen. Enerzijds zou liberalisering handel en economische groei in Europa met wel 60 % kunnen doen toenemen. Tegenstanders noemen de dienstenrichtlijn echter een aanval op de kwaliteit en toegankelijkheid van de publieke dienstverlening in Europa en op het Europese sociale model. Kortom,

de dienstenrichtlijn: het begin van het einde van sociaal Europa ?

Studenten, jonge ambtenaren en andere 'young professionals' uit de Haagse regio worden hierbij door Instituut Clingendael, Europese Beweging Nederland, Europese Commissie, Europees Parlement, Haagse Hogeschool, Nederlands Debat Instituut en Campus Den Haag van de Universiteit Leiden uitgenodigd om te komen debatteren over de dienstenrichtlijn en sociaal Europa op:

woensdag 9 november
van 17.00 uur tot 19.00 uur
in café de Haagsche Kluisch
Plein 20, Den Haag

Marko Bos, plv. directeur Economische Zaken van de Sociaal-economische Raad, zal kort de problemen van sociaal Europa in het kader van de dienstenrichtlijn schetsen. Daarna gaan Eske van Egerschot, Tweede Kamerlid voor de VVD, en Rutger Groot Wassink, beleidsmedewerker FNV Jongeren, met elkaar en met het publiek debatteren. Maarten Bouwhuis van het Nederlands Debat Instituut zal het debat leiden.

Aanmelden via de e-mail van Europese Beweging Nederland: ebn@xs4all.nl, onder vermelding van 'debat Haagsche Kluisch'.

Dit debat is de derde in een serie van Haagse Europa debatten. Het volgende debat is voorzien op 7 december. Nadere informatie volgt.