D66

Schriftelijke vragen van Ursie Lambrechts (D66) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het stopzetten van subsidie ter stimulering van zwemlessen.

1. Heeft u kennis genomen van het artikel in het Algemeen Dagblad dd 29 oktober over het stopzetten van subsidie ter stimulering van zwemlessen?

2. Is het juist dat deze subsidie verstrekt wordt in het kader van de regeling Zwemvaardigheden en dat met deze middelen het project Zwemvangnet gefinancierd wordt?

3. Is het juist dat u van plan bent de financiering voor dit project stop te zetten? Zo ja, kunt u toelichten waarom u deze financiering stop wilt zetten? Zo nee, blijft de financiering dan in de huidige vorm bestaan?

4. Kunt u aangeven wanneer precies het besluit over het al dan niet stopzetten van de subsidie aan het project Zwemvangnet genomen wordt?

5. Is het juist dat de stuurgroep die het project Zwemvangnet geëvalueerd heeft, geconcludeerd heeft dat het project succesvol is en geadviseerd heeft het project voort te zetten?

6. Bent u bereid het advies van deze stuurgroep over te nemen en ervoor te zorgen dat het project Zwemvangnet door kan gaan? Zo ja, kunt u toelichten hoe u dit gaat financieren? Zo nee, welke andere maatregelen bent u van plan te nemen om ervoor te zorgen dat de zwemvaardigheid van kinderen in Nederland gewaarborgd wordt? 31-10-2005 15:52