Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Draagbare dvd-spelers van Samsung: tot 4,5 uur lang kijk- en luisterplezier voor twee

Samsung introduceert draagbare dvd-spelers met twee koptelefoonaansluitingen

Delft, 3 november 2005 - Dvd's bekijken, wordt steeds leuker. Samsung introduceert binnenkort de DVD L70 en DVD L75. Deze draagbare dvd-spelers beschikken beide over twee aansluitmogelijkheden voor koptelefoons. Bovendien kan de gebruiker met de DVD L75 maar liefst 4,5 uur lang genieten van de leukste dvd's, overal waar hij wil.

De DVD L70 beschikt over een batterij-inhoud van 2,5 uur. Met de nieuwste draagbare dvd-spelers van Samsung kunnen twee personen tegelijkertijd kijken en luisteren naar dezelfde dvd, in hun eigen omgeving. Dat maakt het gebruik van de dvd-speler niet alleen leuker maar ook veel gezelliger, zeker voor onderweg.

De gebruiker kan niet alleen samen met iemand anders genieten van de leukste films en muziek, maar uiteraard ook kijken en luisteren waar hij maar wil, dus op de locatie die hij zelf uitkiest en die misschien wel past bij de sfeer van de beelden.

De nieuwe, draagbare dvd-spelers van Samsung beschikken over een TFT/LCD-scherm van 7 inch en zijn zeer compact. Beide hebben een afmeting van 28,5 x 200 x 140 mm en zijn met hun 600 gram afzonderlijk zeer licht in gewicht, waardoor ze ook nog eens gemakkelijk mee te nemen zijn.

De 96kHz sampling-frequentie en de 24-bits DAC audio-resolutie met 3D sound zorgen bovendien voor een perfect geluid, op ieder moment en op elke locatie.

Beide spelers zijn vanaf september in Nederland beschikbaar. De verkoopadviesprijs van de draagbare dvd-spelers bedraagt respectievelijk ¤ 259,- en ¤ 299,- inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht