Partij van de Arbeid


Den Haag, 03 november 2005


Vragen van het lid Dijksma (PvdA) aan de minister van Verkeer en Waterstaat en de staatssecretaris van VROM


over het nachtelijke goederenvervoer op het traject Zutphen-Hengelo


* Bent u op de hoogte van het feit dat het nachtelijke goederenvervoer op het traject Zutphen-Hengelo heeft geleid tot veel klachten van omwonden over geluidsoverlast en schade aan woningen door trillingen?


* Kunt u aangeven waarom de verantwoordelijk wethouder Verbeek van de gemeente Hof van Twente geen informatie over de inhoud van de transporten van ProRail heeft gekregen? Zo nee, waarom niet?


* Bent u bereid om aan ProRail opheldering te vragen over de inhoud van het nachtelijke goederenvervoer op het traject Zutphen-Hengelo? Zo nee, waarom niet?


* Klopt de bewering van ProRail dat het geen vergunning nodig heeft voor het nachtelijke goederenvervoer op dit traject?


* Is op het traject Zutphen-Hengelo de spoorweg nu wel of niet in strijd met het bepaalde in het Besluit geluidhinder spoorwegen (Bgs)?


* Kunt u de Kamer gedetailleerd inlichten over de wijze waarop u verder gaat opereren, indien ProRail wenst vast te houden aan het nachtelijke goederenvervoer op het traject Zutphen- Hengelo?