Alpinvest partners n.v.

Persbericht

AlpInvest benoemt Else Bos en Clifford Sobel in Raad van Commissarissen

Amsterdam, 3 november 2005 - AlpInvest Partners N.V. (AlpInvest) maakt bekend dat mevrouw Else Bos en de heer Clifford Sobel zijn benoemd tot lid van haar Raad van Commissarissen. Met de benoemingen van mevrouw Bos en de heer Sobel is de Raad van Commissarissen van AlpInvest Partners is als volgt samengesteld:

Jonkheer Mr. Otto W. van der Wyck (1940), Voorzitter
De heer Van der Wyck is sinds 5 april 2004 voorzitter van de Raad van Commissarissen van AlpInvest. Hij is tevens chairman van Salland Limited in London. Daarnaast is de heer Van der Wyck commissaris bij de Government of Singapore Investment Company S I Pte Ltd te Singapore, bij Coller Capital Ltd, London en tevens chairman van Climate Change Capital in London. De heer Van der Wyck was oprichter en voorzitter van BC Partners en daarvoor van CVC, beiden Europese 'private equity' investeringsmaatschappijen.

Mevrouw Drs. Else F. Bos (1959)
Mevrouw Bos is sinds november 2002 werkzaam bij PGGM. In maart 2005 werd zij benoemd tot 'Chief Investments Officer' tevens lid van de Hoofddirectie van PGGM. Daarvoor werkte zij bij NIBC Asset Management als COO/CFO en bij ABN AMRO Asset Management als COO. In 1995 stapte zij over van het Directoraat Generaal Planning en Control van ABN AMRO Holding naar ABN AMRO Nederland waar zij diverse senior management posities bekleedde.

De heer Drs. Roderick M.S.M. Munsters MIF (1963)
De heer Munsters is sinds 1 april 2005 lid van de Directieraad van ABP en Directeur van ABP Vermogensbeheer. Daarvoor was hij lid van de Hoofddirectie en directeur Investments van pensioenfonds PGGM. Ook vervulde hij verschillende portfoliomanagementfuncties bij Interpolis Beleggingen, het meest recent als adjunct directeur Kapitaalmarktbeleggingen. De heer Munsters is sinds 5 april 2004 lid van de Raad van Commissarissen van AlpInvest.

De heer Adriaan Nühn (1953)
De heer Nühn is Executive Vice President van Sara Lee Corporation en CEO van Sara Lee International. Daarvoor werkte hij bij Xerox Corporation in Rochester (VS), Richardson Vicks/Procter & Gamble in Brussel, Johannesburg, Stockholm en Wenen. De benoeming van de heer Nühn tot lid van de Raad van Commissarissen vond plaats op 28 september 2004.

De heer Clifford M. Sobel BSc (1949)
De heer Sobel is voormalig Ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Nederland. Tot aan zijn benoeming als ambassadeur in november 2001, was de heer Sobel bestuursvoorzitter van Net2Phone Inc., een aan Nasdaq genoteerde technologie onderneming. De heer Sobel is tevens voormalig voorzitter van SJJ Investment Corporation en CMS Realty Company. Van 1985-1991 was hij oprichter en directielid van Norcrown Bank of Roseland.

////////////////////////

Profiel AlpInvest Partners N.V.
AlpInvest Partners is een van de grootste 'private equity' investeerders ter wereld met meer dan EUR 20 miljard vermogen in beheer. Circa 80% van deze fondsen wordt door AlpInvest geïnvesteerd in 'private equity' fondsen, hetzij direct hetzij middels 'secondary' transacties. Daarenboven wordt door AlpInvest rechtstreeks in ondernemingen geïnvesteerd. In dit kader fungeert AlpInvest of als co-investeerder in Europa en de Verenigde Staten naast een ander 'private equity' fonds dat optreedt als koper. Bovendien beheert AlpInvest een mandaat voor 'mezzanine' investeringen in Europa en de Verenigde Staten. AlpInvest heeft als aandeelhouders, tevens klanten, ABP en PGGM, twee van de grootste pensioenfondsen ter wereld met respectievelijk EUR 187 miljard en EUR 69 miljard onder beheer (per 30 september 2005).


Noot voor de redactie,