Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 2 november 2005

Directeur van Attractiepark Slagharen beloond voor uitmuntend ondernemerschap

Henric Bemboom krijgt RECRON-prijs Recreatieondernemer van het Jaar 2005

Henric Bemboom, directeur van Attractiepark Slagharen, is door RECRON uitgeroepen tot Recreatieondernemer van het Jaar 2005. De directeur krijgt de prijs voor de bijzondere prestatie die zij heeft geleverd met de transformatie van het ponypark naar een attractiepark met verblijfsaccommodaties. Bemboom kreeg haar prijs op 2 november in Vianen uitgereikt door RECRON-voorzitter Geke Faber, tijdens de jaarlijkse ledenbijeenkomst.

Attractiepark Slagharen is met veertig attracties een park voor een leuk dagje uit, maar kent ook een verblijfsrecreatietak met een capaciteit van vijfduizend bedden, in verschillende soorten onderkomens. Jaarlijks trekt Slagharen meer dan 1,3 miljoen gasten. De onderneming telt circa 550 eigen medewerkers, exclusief de horeca en merchandising. Henric Bemboom is de dochter van oprichter Henk Bemboom. Zij nam in 1990 de leiding over, samen met één van haar zeven broers. Sindsdien is het park verder uitgebreid. Bemboom krijgt de prijs voor haar uitmuntend ondernemerschap en omdat ze als vrouw een voorbeeldfunctie in de sector vervult. "Als attractiepark willen wij voor de bezoekers een paradijselijke omgeving creëren waar mensen zichzelf kunnen zijn, zich veilig en zorgeloos kunnen voelen", verwoordt de directeur de filosofie van het bedrijf. Hoe je zoiets voor elkaar krijgt? "Luisteren naar je gasten, reizen, veel lezen en zorgen dat het park er goed en schoon uitziet. Basale dingen, ja. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn."

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden.