Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zeeburg - Verkeersveilige routes tussen school en thuis in Zeeburg

03/11/2005 - Stadsdeel Zeeburg verbetert de verkeersveiligheid voor de scholieren zodat ze veilig kunnen lopen of fietsen tussen school en thuis. Daarvoor wordt het project 'Tussen School en Thuis' opgestart. Stadsdeelwethouder verkeer Jan Hoek geeft het startsein tijdens een feestelijke manifestatie op donderdag 3 november 2005 om 13.15 uur in Jongerencentrum Nowhere aan de Madurastraat 90.

Negen basisscholen in Zeeburg doen mee aan het project dat twee jaar duurt. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeentelijke dienst Verkeer en Vervoer (dIVV). In eerste instantie worden de verkeersonveilige situaties langs de schoolroutes in kaart gebracht met medewerking van leerlingen, ouders, schooldirecties en leerkrachten. Met behulp van een vragenlijst geven ze zelf aan waar de gevaarlijke plekken zich bevinden. Vervolgens gaan het stadsdeel en de dIVV de onveilige verkeerssituaties aanpakken. Voorbeelden van mogelijke maatregelen in de openbare ruimte zijn:
* snelheidsremmende drempels

* veilige oversteekplaatsen

* fietspaden

* hekken rond schoolpleinen

* zichtbare verkeersborden langs de schoolroutes

Belangrijk is ook dat leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren in het verkeer. Daar besteden de scholen aandacht aan door de kinderen te leren hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven.

De startmanifestatie wordt ingeleid door wethouder Jan Hoek van Zeeburg en Jac Wolters van de dIVV. Vervolgens geeft de toneelgroep Theater Draad een voorstelling over verkeer.

Dirk Vreekenstraat in Zeeburg