Ingezonden persbericht


LifeStyle Wonen in honderd mandagen over op mySAP All-in-One SURE for Retail

Lijnden/Mijdrecht, 3 november 2005 - Detailhandelsorganisatie LifeStyle Wonen beschikt sinds 1 november over een nieuw informatiesysteem: mySAP All-in-One SURE for Retail. Ook zijn alle achttien filialen uitgerust met Unisoft Point-of-Sale software die direct toegang biedt tot dit nieuwe systeem. De implementatie is uitgevoerd binnen vier maanden. In totaal zijn er honderd mandagen externe begeleiding ingezet. Met mySAP All-in-One SURE for Retail is het voor LifeStyle Wonen mogelijk de beoogde groei te realiseren en de interne efficiency te verbeteren.

Opvallend aan de implementatie bij LifeStyle Wonen zijn de snelheid én efficiency waarmee het project is uitgevoerd. Een projectdoorlooptijd van vier maanden en slechts honderd mandagen ondersteuning van implementatiepartner BBIT Consulting, zijn opmerkelijk binnen de retailbranche. Bij de implementatie is gebruik gemaakt van het mySAP All-in-One SURE for Retail branchemodel, waarbinnen BBIT alle gangbare bedrijfsprocessen voor retailorganisaties standaard inricht. De klant hoeft daarbij alleen te kiezen welke variant van de bestaande functionaliteit hij wil gebruiken. Dit voorkomt dat men tijdens de implementatie het wiel voor een tweede keer moet uitvinden.

Alice Pulles, directrice van LifeStyle Wonen: "We hebben gekozen voor mySAP All-in-One SURE for Retail in combinatie met Unisoft Point-of-Sale software vanwege de brede en gedegen standaardfunctionaliteit die de software van SAP biedt en vanwege de directe en online integratie met de winkelautomatisering. Daarnaast was ook de efficiënte aanpak van implementatiepartner BBIT Consulting van doorslaggevende betekenis."

De gekozen oplossing voorziet in alle denkbare functionaliteit voor het hoofdkantoor: van assortimentbeheer, serviceafhandeling, verkooporderverwerking, inkoop, opslag en distributie tot financiële administratie en kascontrole. Voor de winkels is gekozen voor het Unisoft Point-of-Sale systeem dat volledig geïntegreerd is met mySAP All-in-One SURE for Retail. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om vanuit de kassa online gebruik te maken van de centrale functionaliteit voor onder andere klantverwerking, voorraadinformatie en inventarisatie.

De verbetering van de efficiency binnen LifeStyle Wonen heeft met name betrekking op logistiek en administratie. Ook het optimaliseren van het assortiment- en voorraadbeheer zal veel voordelen opleveren. Als laatste zal LifeStyle Wonen ook op het gebied van marketing een stap vooruit kunnen zetten.

LifeStyle Wonen
LifeStyle Wonen is opgericht in 1994. Vanuit achttien karaktervolle en veelal historische panden worden meubels en accessoires verkocht met een stoere en landelijke uitstraling. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van LifeStyle Wonen zijn gevestigd in Lijnden. LifeStyle telt momenteel 170 medewerkers en wil de komende jaren groeien naar 35 winkels. Meer informatie is te vinden op www.lifestylewonen.nl.

BBIT Consulting
BBIT Consulting is mySAP All-in-One partner van SAP Nederland. BBIT heeft een focus op implementatie en verbeteringstrajecten bij detailhandel- en groothandelorganisaties. Daarbij werkt het bedrijf met het vooraf gedefinieerde branchemodel mySAP All-in-One SURE for Retail waarmee de implementatie-inspanning wordt geoptimaliseerd. BBIT Consulting is gevestigd in Nederland te Mijdrecht en in Duitsland te Leverkusen. Meer informatie over BBIT is te vinden op www.bbit.com.

SAP
SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van de high-tech industrie, retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 29.800 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.nl.

Unisoft
Unisoft is ervaren in geslaagde winkeloplossingen voor de retail non-food. Het in Waalwijk gevestigde bedrijf biedt retailers een totaaloplossing van afrekenen, planning, inkoop, logistiek, verkoop, EDI tot aan uitgebreide managementinformatie. Unisoft is onderdeel van de RetailVision Group; één van de leidende internationale aanbieders van oplossingen voor retailorganisaties in de non-food sector. Meer informatie is te vinden op www.unisoft.nl

Foto's bij het persbericht kunt u downloaden vanaf www.penb.nl/bbit.htm.

----------
Noot voor de redactie,