Politie Drenthe

Weggebruikers positief over veiligheidsactie N34

Assen 03-11-2005 - Ondanks zo'n 70 overtredingen, waarvan er bijna zestig voor rekening kwamen van mensen die te snel reden zijn bijna alle weggebruikers positief over de veiligheidsactie die politie Drenthe donderdagmorgen in samenwerking met 3VO, slachtofferhulp, RAV Drenthe, de Regionale Brandweer Drenthe en Rijkswaterstaat heeft uitgevoerd op de N34 tussen Gieten en De Punt.

De actie had deze keer als thema "pas op voor onbewust (verkeerd) rijgedrag" Veel automobilisten die over de N34 vanaf het verkeersknooppunt Gieten in de richting de Punt reden werden bij de parkeerplaats Koebroeken van de weg geleid en kwamen terecht bij een medewerker van de politie of 3VO. Daar kregen ze een brief en folders uitgereikt met daarin aandacht voor de themas autogordels, kleven, snelheid, richting aangeven, alcohol in het verkeer en verkeerstekens. Er is met 380 automobilisten gesproken.

Tevreden burger

Tezamen met de preventieve actie, waarbij de nadruk lag op voorlichting werd er op het traject ook gecontroleerd door surveillance eenheden van verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu geld" en van de politie Aa en Hunze.

Daarbij werden naast de bijna zestig snelheidsovertredingen bekeuringen uitgedeeld voor zaken als niet handsfree bellen, verlopen apk, overschrijding doorgetrokken streep, het niet dragen van de verplichte autogordel en het niet verlenen van voorrang.

De aandacht voor veiligheid op de N34, door de media nog wel eens aangeduid als "dodenweg", is enkele jaren geleden geïnitieerd door de toenmalige burgemeester van de gemeente Zuidlaren. Hij vond dat er op de N34 meer moest gebeuren dan mogelijke verkeersslachtoffers van de weg halen. Dit was de derde actie op de N34 in dat kader.

Controles "Boetegeld = Sneu Geld" komende week.

Bij verkeershandhaving "Boetegeld = Sneu Geld" staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 4 november staat de radarauto op de N371 tussen Dieverbrug en Meppel.
Zaterdag 5 november is er s middags en s avonds een alcohol en gordelcontrole in Hoogeveen.
Zondag 6 november is er een radar snelheidscontrole op de N919 tussen Huis ter Heide en Veenhuizen en de N857 bij Borger. Maandag 7 november is er s morgens een snelheidscontrole op de A28 tussen De Punt en Assen.
Dinsdag 8 november wordt er in Emmen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel.
Woensdag 9 november is er een snelheidscontrole op de N371 in Hoogersmilde en Bovensmilde.
Donderdag 10 november wordt er in Assen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en het rijden door rood.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen. Voor veel gestelde vragen over verkeersboetes, kijk op: www.verkeershandhaving.nl