Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 3 november

BERGEN OP ZOOM, 3 november 2005

Politie controleert op snelheid

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdag 2 november een snelheidscontrole aan de Burgemeester Sneiderlaan. Tussen 11.00 uur en 13.30 uur passeerden 919 voertuigen de controle. Hiervan reden er 69 te hard. Hoogste gemeten snelheid bedraagtkm/u, terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u.
Ook op de Beethovenlaan zijn voertuigen op snelheid gecontroleerd. Tussen 13.45 uur en 16.30 uur zijn 1500 passanten gecontroleerd. 204 van hen overtraden de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedraagt maar liefst 104 km/u. Ook op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Meisje raakt gewond bij ongeval, automobilist rijdt door

SINT WILLEBRORD: Op woensdag 2 november omstreeks 18.30 uur reed een 17-jarig meisje uit Sint Willebord op haar scooter over de Rugstraat. Toen ze linksaf wilde slaan de Singelstraat in kwam er een personenauto aan. De automobilist verleende haar geen voorrang en er ontstond een aanrijding. De scooterrijdster kwam ten val en liep letsel op aan haar pols en knieën op. De scooter raakte beschadigd. De automobilist is na het ongeval doorgereden in de richting van de Bremstraat zonder zijn identiteit bekend te maken.

Zakkenrollen

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 2 november is een 59-jarige vrouw uit Rilland bestolen van haar portemonnee. Aan de Van Der Rijstraat nam een onbekende de portemonnee weg toen de vrouw aan het winkelen was. De politie heeft aangifte opgenomen van zakkenrollen.

Politie neem aangifte op van inbraak

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 2 november ontdekte men rond 21.25 uur een inbraak in een bedrijf aan de Ettenseweg. Onbekenden vernielden een ruit aan de voorzijde van het bedrijfspand en namen een aantal computers weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Drie personen gewond bij éénzijdig ongeval

DINTELOORD: De politie kreeg op woensdag avond rond 21.45 uur melding van een aanrijding met letsel. Op de rotonde op de Steenbergseweg was een 47-jarige automobiliste uit Dinteloord van de weg geraakt en tegen een lantaarnpaal aan gereden. De bestuurster en de twee inzittenden, een 55-jarige man uit Dinteloord en een 39-jarige man uit Steenbergen, liepen alle drie hoofdletsel op bij het ongeval. Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurster is voor onderzoek opgenomen in het ziekenhuis. De bijrijder kon na onderzoek huiswaarts. De auto is total loss en is getakeld. De lichtmast waar men tegenaan reed is ontzet.

Politie neemt aangifte op van inbraak

OUDENBOSCH: Op woensdag 3 november omstreeks 22.15 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een bedrijf aan De Gorzen. De daders vernielden aan de voorkant van het pand een ruit en vervolgens een computer weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Vrouw raakt gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: Op woensdag 2 november reed een 24-jarige automobilist uit Essen (Be) over de Willem Dreeslaan. Bij de kruising met de President Kennedylaan veleende hij een van rechts komende 51-jarige automobiliste uit Oud Gastel vermoedelijk geen voorrang. Er ontstond een aanrijding waarbij de automobiliste letsel aan rug en nek opliep. Ze is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen raakten zodanig beschadigd dat ze zijn getakeld. Tegen de 24-jarige man uit Essen is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Holleweg hield op donderdag 3 november een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor winkeldiefstal. Het personeel zag hoe de man met medeneming van een pak koffie de winkel wilde verlaten zonder te betalen. Hij is hierop aangehouden. De politie nam de man mee naar het politiebureau voor verhoor. Hierna is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vrachtwagen kantelt en raakt gasleiding

LEPELSTRAAT: De politie kreeg op donderdag 3 november melding van een ongeval op de Lepelstraatseweg. De 35-jarige bestuurder van een trekker met opleggen reed in de richting van de Klutsdorpseweg. De man uit Nieuwekerk aan de Ijssel raakte met de rechterkant van zijn voertuig van de weg en zakte weg in de zachte berm. De trekker kantelde en kwam tot stilstand tegen de afzetting van een wei. Bij het ongeval werd een gasleiding geraakt. De leiding raakte beschadigd en lekte gas. De bestuurder van de trekker kwam met de schrik vrij. Hij alarmeerde zelf de hulpdiensten. Politie, brandweer en gemeente kwamen ter plaatse. De weg werd enige tijd afgezet, het voertuig is getakeld en de leiding is gerepareerd. De schade aan onder andere het wegdek zal later door de gemeente worden opgelost.

Politie neemt drie aangiften op van diefstal uit lagere school

STEENBERGEN / DINTELOORD: De politie nam in de afgelopen drie dagen drie aangiften op van diefstal uit lagere scholen. Op dinsdag 1 november nam de politie aangifte op van een diefstal uit een school aan de Stoofdijk te Dinteloord en een diefstal uit een school aan de Middenwal te Steenbergen. Op donderdag 3 november nam de politie wederom aangifte op van een diefstal uit een school aan de Middenwal in Steenbergen. Van de drie gedupeerden is een portemonnee gestolen. In twee van de drie gevallen is een man waargenomen in het schoolgebouw. De man kwam niet bekend voor, maar was, wanneer hij werd aangesproken, erg vriendelijk. Door de vriendelijkheid kreeg niemand argwaan. In alle gevallen kwamen de medewerkers van de school er pas later achter dat er diefstal was gepleegd.

Politie krijgt melding van schennispleger

OUDENBOSCH: De politie kreeg op donderdag 3 november melding van een schennispleger. Enkele jongeren zagen aan de Noviciaatlaan een potloodventer. Ze vertelden hun verhaal tegen de melder. De melder ging naar de man toe en sprak hem aan. Hierop rende de schennispleger hard weg. De politie heeft tevergeefs de omgeving afgezocht.

Auteur: Inge Rijgersberg