Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (031105)

OOSTERHOUT NB, 3 november 2005

Arrestatie vanwege bezit inbrekersgereedschap

ANDEL: De politie arresteerde in de nacht van woensdag 2 november op donderdag 3 november kort na middernacht een 41-jarige man uit Utrecht. De politie had een melding gekregen dat de inzittenden van een witte bestelbus zouden rondneuzen op het erf van een woning aan de Middenweg. Agenten hielden de bestuurder van deze bestelbus vervolgens staande op de Kammetweg. In de auto van de Utrechtse verdachte trof de politie inbrekersgereedschap aan. De man moest daarop mee naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Het gereedschap is in beslag genomen en wordt onderzocht.
In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Woudrichem is vastgelegd dat het verboden is tussen 22.00 uur en 06.00 uur inbrekerswerktuigen op de weg te vervoeren of bij zich te hebben. Een bepaling overigens die in de meeste gemeenten geldt.

Aangifte tegen notoire oplichter

GILZE EN RIJEN: Maandag 31 oktober waarschuwde de politie in een persbericht voor de activiteiten van een oplichter. In het verleden hebben diverse inwoners van Gilze en Rijen bezoek gehad van deze bejaarde oplichter. De man probeerde op een verbaal agressieve wijze onder andere pannensets en tapijten te slijten. In januari van dit jaar maakte de politie van Gilze en Rijen nog proces-verbaal tegen hem op.
Omdat de man recent opnieuw in de regio is gesignaleerd, volgde een waarschuwing in de vorm van een politiepersbericht. Daarop reageerde een 86-jarige vrouw uit Rijen. In de periode tussen 5 september en 1 oktober is zij door vermoedelijk dezelfde man opgelicht. Hij drong via de niet-afgesloten achterdeur haar woning binnen. Daarna probeerde hij tapijten aan haar te verkopen. De man was verbaal zó agressief dat het slachtoffer zich verplicht voelde voor EUR 600,- drie vloerkleden aan te schaffen. Naar aanleiding van het krantenbericht deed de vrouw aangifte van oplichting.

Kettingbotsing in Werkendam

WERKENDAM: Woensdag 2 november kort voor 17.00 uur reden op de Dijkgraaf den Dekkerweg ter hoogte van de kruising met de Tol vier autos op elkaar. Een 77-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam moest plotseling remmen, waardoor een 31-jarige vrouw uit Almkerk, die achter hem reed, achterop zijn auto klapte. Een 26-jarige vrouw uit Almkerk reed op haar beurt achterop haar voorgangster, de 31-jarige Almkerkse. En een 26-jarige vrouw uit Woudrichum reed weer achterop de auto van de 26-jarige Almkerkse.
Deze Almkerkse raakte gewond. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem.

Vrouw gewond na aanrijding

GENDEREN: Een 28-jarige vrouw uit Meeuwen is donderdag 3 november even na 08.00 uur gewond geraakt toen zij in haar auto werd aangereden door een 83-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. De vrouw reed over de Provincialeweg-Zuid toen de man in zijn auto plotseling deze weg overstak. Ze kon hem niet meer ontwijken, waarna de aanrijding ontstond. De vrouw hield aan de aanrijding een gekneusd scheenbeen en een striem in haar nek over.

Auto weg na woninginbraak

ANDEL: Bij een inbraak in een woning aan de Middenweg is een personenauto buitgemaakt. De inbreker(s) haalden de autosleutels weg, om er vervolgens met de auto vandoor te gaan. De inbraak vond plaats tussen woensdagavond 2 november 23.30 uur en donderdagochtend 3 november 03.15 uur. De nog onbekende daders kwamen de woning binnen door een raam te forceren. De gestolen auto is een grijze Mercedes 270 CDI, voorzien het kenteken 46-JF-ZX. De politie nam een aangifte op en liet de auto direct internationaal als ontvreemd voertuig signaleren. Daarnaast is er een buurtonderzoek ingesteld en verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval

MADE: Een 61-jarige vrouw uit Drimmelen raakte woensdag 2 november rond 14.45 uur gewond bij een verkeersongeval op de Tuinbouwweg. Het verkeer op de Tuinbouwweg werd op dat moment vertraagd vanwege een langzaam rijdende kraanwagen. Achter de kraanwagen reden circa 20 personenautos met een snelheid van circa 10 km/u. Het slachtoffer sloot met haar auto achter de file aan. Zij werd daarbij van achteren aangereden door een 25-jarige automobiliste uit Made. Het slachtoffer liep een bloedneus op en klaagde over misselijkheid en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakte ter plaatse proces-verbaal op.

Politie houdt verkeerscontroles

RAAMSDONK / GEERTRUIDENBERG: De politie heeft woensdag 2 november snelheidscontroles gehouden op de Heemraadsingel in Raamsdonk en op de Statenlaan in Geertruidenberg. Op beide wegen geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.
Op de Heemraadsingel controleerde de politie 230 passanten, van wie er 21 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur. Op de Statenlaan reden 36 van de 366 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

WAALWIJK: Politieagenten hielden donderdag 3 november in de ochtend een snelheidscontrole op de Drunenseweg. Daarbij controleerden ze 43 autos, waarvan er 4 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

WAALWIJK: Tijdens gordelcontroles op de Burgemeester v/d Klokkenlaan en de Overlaatweg heeft de politie woensdag 2 november in totaal 60 automobilisten gecontroleerd. Op de Burgemeester v/d Klokkenlaan hadden 3 van de 30 automobilisten hun autogordel niet om; op de Overlaatweg waren er dat 6 van de 30. Deze automobilisten kregen een bekeuring van EUR 45,-.

Auteur: Leonie van Ooijen