Verschuivingen binnen korpsmanagementteam

's-Hertogenbosch 03-11-2005 - Binnen het managementteam van het politiekorps Brabant-Noord hebben een aantal verschuivingen plaatsgevonden. De districten Land van Cuijk en De Leijgraaf hebben vanaf eind oktober een nieuwe districtschef. Ook bij de Divisie Executieve Ondersteuning en het korpsonderdeel Korpscontrol wijzigt de leiding.

Nieuwe districtschefs en divisiehoofden binnen Brabant-Noord

De wijzigingen vinden plaats in het kader van de ontwikkeling van het management binnen het korps (managementdevelopment) en de persoonlijke ambities van de managementteamleden.

District Land van Cuijk

Frans van Leeuwen is sinds eind oktober de nieuwe districtchef van het Land van Cuijk. Onder dit districten vallen de gemeente Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert, Boxmeer en Sint Anthonis. Frans is al sinds 1989 binnen het korps actief. Hij vervulde ondermeer de functie van hoofd regionale ondersteuning rijkspolitie, hoofd van het projectbureau reorganisatie en hoofd van het stafbureau. Ook was hij vier jaar secretaris van de korpsleiding en in 1999 werd hij hoofd van Korpscontrol. Frans volgt Jos van der Heijden op als districtschef.

District De Leijgraaf

Jan Schellen is sinds eind oktober de districtchef van het district De Leijgraaf dat de gemeente Uden, Veghel, Boekel en Landerd omvat. Jan Schellen, voormalig hoofd van de divisie Executieve Ondersteuning werkt al sinds 1983 in het korps. Maar hij startte al in 1978 bij de politie in Rotterdam als hoofdinspecteur. Jan vervulde leidinggevende functies in de operationele politiewereld. Zo was hij Teamchef Zuid-West in district Den Bosch, teamchef van de Bossche binnenstad en tevens plaatvervangend districtchef van district Den Bosch. Sinds 1997 was hij hoofd van de dienst Executieve Ondersteuning van de regio Brabant-Noord. Jan neemt de leiding van het district over van Sanna Eichhorn. Sanna is voorzitter geworden van de landelijke vakbond VMHP.

Divisie Executieve Ondersteuning

Onder deze divisie is bijvoorbeeld het call center, de vreemdelingenpolitie, het team Verkeershandhaving, het regionale bureau conflict- en crisisbeheersing en de Mobiele Eenheid ondergebracht. Ook de politiehonden, -paarden en de parketpolitie vallen onder deze divisie. Vanaf eind oktober neemt Jos van der Heijden de leiding over deze divisie over van Jan Schellen. Jos, tot oktober districtschef van het Land van Cuijk kwam in 1984 in dienst bij de politie Amsterdam na zijn opleiding aan de politieacademie. Binnen dat korps vervulde hij diverse leidinggevende functies. Van 1991 tot 2000 werkte Jos bij de politie Limburg-Noord, daar was hij onder andere chef van het Regionaal Rechercheteam. Binnen het korps Brabant-Noord was Jos onder andere teamchef en plaatsvervangend districtschef binnen het district Maasland.

Korpscontrol
Korpscontrol ondersteunt het management bij het besturen en beheersen van het korps, zodat de doelstellingen op een efficiënte en effectieve manier gerealiseerd kunnen worden. Naast rapportages over de resultaten van het korps worden audits en gegevensbeheer uitgevoerd en worden voortgangsgesprekken en POWER-bijeenkomsten voorbereid. Korpscontrol voert tevens het Capaciteits Management Project uit. Theo Henderik is per eind oktober het nieuwe hoofd van dit onderdeel. Hij neemt daarmee de functie van Frans van Leeuwen over. Theo startte in 1968 bij een grote koffiebrander in het midden van het land. Daar maakte hij zich het nog in de kinderschoenen staande automatiseringsvak eigen. In de jaren daarna vervulde hij diverse managementfuncties in diverse internationale bedrijven. Vanaf 1993 is Theo werkzaam binnen de regio Brabant-Noord. Hij heeft zich bezig gehouden met informatisering en automatisering, organisatieontwikkeling en heeft de laatste jaren leidinggegeven aan de divisie beleidsondersteuning. Theo volgt Frans van Leeuwen op als Hoofd Korpscontrol.