Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 3 november 2005

BREDA, 3 november 2005

Vier jongens aangehouden in verband met vernielingen bij Wisselaar

BREDA: De politie heeft woensdag vier jongens aangehouden in verband met de vernielingen bij volkstuinencomplex Wisselaar afgelopen zondag. Het viertal (17, 16, 14 en 14 jaar) heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de ravage bij het complex aan de Zwarte Dijk en Koekelarestraat. Ze hebben gereedschap gestolen op het volkstuinencomplex om daarmee vervolgens vijf bomen om te zagen. Ook werden ruiten vernield en eigendommen van de leden van de vereniging vernield en meegenomen. Op basis van een uitgebreid buurtonderzoek door de wijkagent kwamen de jongens al snel in beeld.

De vier jongens hebben ook bekend in de zaak van een mishandeling van een 13-jarige jongen op donderdag 27 oktober aan de Koekelarestraat. Het slachtoffer werd door het viertal in elkaar geslagen waarna zijn fiets werd vernield. Na verhoor en in overleg met justitie zijn de verdachten naar huis gestuurd.

Politie waarschuwt voor oplichter in regio Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie waarschuwt voor een man die in Etten-Leur probeert diverse zaken geld af te troggelen. Een medewerker van een speelgoedketen met filialen in Breda, Etten-Leur en Roosendaal heeft woensdag aangifte gedaan van oplichting. De man kwam enkele weken geleden in de winkel in Roosendaal om een zogenaamde aankoop te ruilen. Hij bleek niet over een bon te beschikken, maar met het zielige verhaal dat zijn zoontje was overleden, ging het winkelpersoneel toch overstag en mocht de man ander speelgoed uitzoeken. Vervolgens heeft hij geprobeerd dat speelgoed in Etten-Leur en Breda terug te brengen in ruil voor geld, maar dat is niet gelukt. De man zou ook bij een zaak in huishoudelijke artikelen in Etten-Leur eenzelfde truc hebben toegepast. De politie heeft daarnaast diverse meldingen binnengekregen van soortgelijke vormen van oplichting. Geadviseerd wordt altijd naar legimitatie te vragen in geval van twijfel over klanten die iets komen ruilen.

Kassa gestolen bij inbraak cafetaria

BREDA: Bij een inbraak in een cafetaria aan de Houtmarktpassage is woensdagnacht een kassa gestolen. De dieven, die de rolluiken vernielden om binnen te komen, probeerden ook een kluis mee te nemen, maar dat mislukte. De inbraak werd donderdagochtend ontdekt door de bedrijfsleider.

Auto gestolen bij autobedrijf Zundert

ZUNDERT: Bij een autobedrijf aan de Bredaseweg in Zundert is woensdagnacht een roodkleurige Rover 620D, met kenteken TD JL 23 gestolen. De dieven vernielden het hek rondom het bedrijf en ontvreemdden de sleutels van de auto uit het kantoor.

Auteur: Andre van den Hul