Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht kandidaat organisatie prestigieuze Holland Innovation 2006

Leo den Otter

Dordrecht - De gemeente Dordrecht en de Dordtse ondernemer Freek Ton stonden donderdag 3 november in het middelpunt van de belangstelling tijdens Holland Innovation 2005. Holland Innovation staat voor kennis, inspiratie en contacten opdoen. Het evenement brengt productontwikkelaars, innovatieve en snelgroeiende ondernemers, onderzoekers, investeerders en onderwijs- en overheidspartijen samen. Dordts ondernemer finalist
Freek Ton won in 2004 al een keer de Holland Innovation-prijs voor de door hem bedachte Lexguard. Ook dit jaar zat hij bij de laatste 10 kandidaten. De hoofdprijs ging helaas aan hem voorbij. Dit keer scoorde hij met zijn "BOB - guard", een autostoel met sensoren, die kan aangeven of de chauffeur gedronken heeft of niet. Als zijn/haar alcoholpromillage in het bloed te hoog is, start de auto gewoon niet meer. "Beschonken bestuurders komen wat mij betreft niet meer op de weg," zo stelde Freek Ton onlangs.

Dordrecht kandidaat 2006
In oktober, toen de Economische Adviesraad Dordrecht werd geinstalleerd, werd deze middels het impulsteam Kennis en Innovatie uitgedaagd om Holland Innovation 2006 naar Dordrecht te halen. Dankzij hun inspanningen dingt Dordrecht mee naar het organiseren van de eerstvolgende editie van deze prestigieuze meeting. De organisatie maakte donderdagmiddag bekend dat naast Flevoland en Utrecht ook Dordrecht in de race is voor volgend jaar.

De Dordtse wethouder Economische Zaken Zaken, F.J. van den Oever is tevreden met dit resultaat. "We zijn het natuurlijk nog niet, maar het is wel verheugend, dat Dordrecht nu één van de drie kandidaten is. De Economische Adviesraad en het Impulsteam Kennis en Innovatie verdienen hiertoe alle credits."

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51 37 34 82

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
Zie redacteur