Provincie Limburg

Procedure benoeming nieuwe burgemeester voor Vaals Vandaag heeft er een constructief gesprek plaatsgevonden tussen de

Commissaris van de Koningin, de heer L.J.P.M. Frissen, en een delegatie uit de gemeenteraad van Vaals. Onderwerp van gesprek was de te volgen procedure om te komen tot een invulling van het burgemeestersambt in de gemeente Vaals wegens het vertrek van mevrouw drs. M.J.I. Quint per 1 december a.s.

De Commissaris van de Koningin en de delegatie uit de gemeenteraad van Vaals zijn het erover eens dat de gemeenteraad, die zal aantreden na de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006, verantwoordelijk is voor de complete benoemingsprocedure, van het vaststellen van de profielschets tot de uiteindelijke aanbeveling van kandidaten aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Gelet op de tijdsduur van de procedure en de raadsverkiezingen op 7 maart 2006, dient de gemeente Vaals zo spoedig mogelijk een waarnemend burgemeester te krijgen. Er is overeenstemming over de voorwaarden waaronder deze waarneming ingevuld zal worden. De Gouverneur zal een waarnemer zoeken die beschikt over ruime bestuurlijke ervaring, communicatieve vermogens en voor Vaals relevante talenkennis.

3-11-2005 16:01