Gemeente Nuth


03-11-2005

Samenwerking gemeenten
Afdelingen P&O Valkenburg & Nuth vanaf 1 november samen

In mei 2005 tekenden de gemeenten Beek, Nuth, Meerssen en Valkenburg aan de Geul samen een intentieverklaring om operationeel te willen samenwerken. Diverse onderzoeken naar de mogelijkheden om samen te werken zijn afgerond. Een aantal onderzoeken loopt nog. Op diverse taakvelden van de gemeentelijke organisatie zal deze samenwerking nu vorm gaan krijgen. Het eerste resultaat is geboekt door op het gebied van Personeel & Organisatie te gaan samenwerken.

Personeel & Organisatie
Door wettelijke voorschriften (belastingen, arbo, CAO etc.) wordt het voor een gemeente steeds lastiger de administratieve verplichtingen na te komen zonder de bezetting uit te breiden. Samenwerking kan dan een oplossing bieden. Deze maand is gestart met de samenwerking op het gebied van Personeel & Organisatie. Per 15 novemer as wordt er geschoven in de personele bezettingen tussen de afdelingen Personeel & Organisatie van de gemeente Valkenburg aan de Geul en de gemeente Nuth. Hun werkzaamheden en gelijkwaardige projecten worden zo verdeeld dat zij efficienter kunnen werken. De gemeenten Beek en Meerssen onderzoeken momenteel of zij zich bij deze samenwerkingsvorm op P&O gebied gaan aansluiten.

Toekomst
Dit is slechts een klein begin in een veel groter proces. De samenwerking tussen de gemeenten Beek, Nuth, Meerssen en Valkenburg aan de Geul zal zich in de toekomst verder uitbreiden naar de taakgebieden Handhaving, Juridische Zaken, gezamenlijke inkoop, ICT, belastingen etc. De komende tijd wordt u hierover verder geïnformeerd.