Fractie PvdA Rotterdam

PVDA ROTTERDAM

PERSBERICHT
donderdag 3 november 2005

Laster van Leefbaar

De PvdA fractie is woedend op suggesties van fractievoorzitter Sørensen in het AD-RD dat er door de fractie ¤12.000 besteed zou zijn in het kader van de Europese verkiezingen. Sørensen beweert zich op een rapport van de Accountants Dienst Rotterdam (ADR) die donderdag 3 november 2005 in het presidium besproken is. De fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam eist terugbetaling van die ¤ 12.000.

Fractievoorzitter Bert Cremers over het rapport van de ADR: "Daarin is sprake van een bedrag van ruim ¤9.000 (en dus geen 12.000). Dat is voor het overgrote deel een rekening voor een huis-aan-huis krant van de fractie. In deze krant wordt door de fractie verantwoording afgelegd aan de Rotterdammers over haar activiteiten. Die krant had niets te maken met de Europese verkiezingen en is zelfs pas na de Europese verkiezingen verschenen.

Daarnaast gaat het om een rekening voor rode rozen, die leden van de fractie samen met een aantal Europarlementariërs hebben uitgedeeld op 1 mei, zoals wij dat elk jaar doen op de 'Dag van de Arbeid'. Naar mijn mening is daar niks mis mee, maar het presidium heeft afgesproken de discussie verder te voeren over hoe met dit soort uitgaven moet worden omgegaan."

Over de opmerkingen van Sørensen voor radio Rijnmond en in het AD-RD: "Leefbaar heeft opgeroepen om een harde, maar faire campagne te voeren. Is dit daar een voorbeeld van? Sørensen probeert hier een bonnetjesaffaire van te maken, en daarom gooit hij nog niet eens met modder, maar met stront. En dat door een fractievoorzitter die zijn eigen wethouder in bescherming neemt die 180 miljoen euro verspeelt en zijn eigen vrouw aanneemt ten laste van het fractiebudget.

Om volledige openheid van zaken te geven over de uitgaven van de fractie, hebben wij het jaarverslag 2004 op onze website gepubliceerd.

Bijlage: Jaarverslag 2004, PvdA Rotterdam
Voor de redactie/

Fractie PvdA Rotterdam