Gemeente Langedijk


Gemeenteraad oriënteert zich op bezuinigingstaak 03 november 2005

In de komende jaren ziet gemeente Langedijk zich geconfronteerd met een toenemend tekort op de rekening. Om dat te voorkomen is bezuinigen pure noodzaak. Maar hoe kan dat optimaal worden aangepakt? Op voorstel van het college van burgemeester en wethouders krijgt de gemeenteraad van Langedijk hierover binnenkort een presentatie van een extern deskundige.

De gemeenteraad heeft in de begrotingsvergadering van 2 november aangedrongen bij het college om te komen met bezuinigingsvoorstellen. Binnen de gemeenteraad leven diverse ideeën over zowel de aanpak als de gebieden waarop men zou kunnen bezuinigen. Er is echter geen overeenstemming over de juiste aanpak. Het college heeft toegezegd met bezuinigingsvoorstellen te komen. Vooraf willen zowel het college als de gemeenteraad zich door een extern deskundige laten informeren over de manier waarop bezuinigingsdiscussies gevoerd kunnen worden. Men wil duidelijk krijgen hoe de noodzakelijke bezuinigingen optimaal georganiseerd kunnen worden. Hierbij ligt de nadruk op de juiste rolverdeling tussen het college en de gemeenteraad en een efficiënt proces en structuur, zowel in de discussie als in de voorstellen.

Na de presentatie zal het college een concreet voorstel doen aan de raad om te komen tot bezuinigingen. De presentatie vindt zo spoedig mogelijk plaats, een nadere datum is nog niet bekend.