Koga-Miyata


donderdag 3 november 2005 NEDERLANDSE FIETSFABRIKANT WEER SPONSOR TOPTEAM De Nederlandse fietsfabrikant Koga-Miyata wordt per 1 januari 2006 de nieuwe materiaalsponsor van het Skil-Shimano Pro-Continental wielerteam. Hiermee keert, na jaren van afwezigheid, een Nederlands fietsmerk terug in de top van het elite wielrennen op de weg.

Koga zal het nieuwe team van Arend Scheppink en Iwan Spekenbrink op korte termijn gaan voorzien van superieure en superlichte framesets van de typen FullPro-Scandium en RoadRacer. Deze framesets worden uitgevoerd in opvallende teamkleuren. Ir. Wouter Jager, Algemeen Directeur van Koga: Koga was weer toe aan internationale exposure bij de heren elite. Dit is een fantastische terugkeer.

Ook de andere sponsors reageren verheugd op de recent overeengekomen samenwerking. Wij hechten veel belang aan samenwerking met internationaal georiënteerde partners die hoogwaardige producten vervaardigen en een dito uitstraling hebben. Koga is dan ook de perfecte partner, zegt Gerhard Kobesen, President Skil Power Tools. Koga staat bekend om de begrippen kwaliteit en innovatie, een uitstraling die ook door Shimano gekoesterd wordt, voegt Hennie Stamsnijder, Sports Marketing manager van Shimano, toe.

Ook de leiding van het team is verheugd met het partnership met Koga. Niet in minst vanwege het feit dat Koga het team actief zal betrekken bij haar R&D-activiteiten rond de ontwikkeling van raceframes. Deze actieve en professionele samenwerking spreekt ons bijzonder aan, zo laat de teamleiding weten.

Het nieuwe sponsorcontract betekent voor Koga een rentree op bekend terrein. De bedrijfshistorie kent namelijk sinds de oprichting in 1974 een rijk sponsorverleden in de professionele wielersport op de weg. De bekendste successen zijn de etappewinst van Peter Winnen op de Alpe dHuez (Tour 1982) en de eindoverwinning in de Tour Féminin door wielervedette Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

Het nieuwe wegcontract met SkilShimano completeert voorlopig de sponsoractiviteiten die de fietsfabrikant in de wielersport ontwikkelt. Zo is Koga is al geruime tijd officieel sponsor van de KNWU-baanselectie, met als toprijder Theo Bos. Bovendien is het merk actief in het dameswielrennen, met Leontien Zijlaard-Van Moorsel als meeste bekende boegbeeld.