Gemeente Alkemade


Start spreekuur bouwplannen Alkemade

Op 3 november 2005 start de gemeente met een spreekuur voor bouwplannen in de initiatieffase. Dit spreekuur is bedoeld voor mensen die overwegen een bouwaanvraag of principeverzoek in te dienen, maar eerst wat meer informatie willen en overleg wensen. Het spreekuur is niet bedoeld voor mensen die een bouwaanvraag hebben ingediend. Deze personen krijgen op specifieke momenten voortgangsinformatie over de procedure en de contactpersoon voor de bouwaanvraag staat op alle correspondentie vermeld. Ook voor algemene vragen over bouwzaken of bestemmingsplannen hoeft u uiteraard niet van het spreekuur gebruik te maken. Dat kan gewoon tijdens de openingstijden.

Vooraf melden
Het spreekuur vindt plaats eenmaal in de twee weken op donderdagochtend. U dient zich vooraf te melden bij de administratie van de sectie Bouwen, tel. (071) 332 72 18. Zij zullen aan de hand van enkele vragen zorgen dat het gesprek zoveel mogelijk informatie kan bieden. Bij het gesprek zullen een medewerker van de sectie Bouwen en een medewerker van de sectie Ruimtelijke Ordening aanwezig zijn. Uiteraard heeft het gesprek een informatief karakter en is bedoeld om u te helpen bij het maken van een afweging voor het in te dienen bouwplan. Een standpunt van de gemeente over uw bouwwens krijgt u na het indienen van een bouwaanvraag of principeverzoek.

Duidelijke startinformatie
Bij uw aanmelding is een goede startinformatie over de locatie en de voorlopige wensen van belang. Aan de hand van een korte vragenlijst zal de medewerker van de administratie proberen zaken helder te maken. Dit zal de effectiviteit van uw gesprek ten goede komen.

Waarom een spreekuur?
U zult denken, tijdens de openingstijden kan ik toch gewoon binnenlopen? Wij willen graag goede dienstverlening bieden en het kan zijn dat de betreffende medewerkers niet aanwezig zijn, of niet voorbereid zijn op uw concrete vragen. Door het spreekuur met informatie vooraf kan de organisatie zich beter op het gesprek voorbereiden.