Nighttown Rotterdam
---


DO 03.11 Amusement Parks on Fire (T)


Amusement Parks On Fire komt uit Engeland en is verantwoordelijk voor het maken van één van de meest bijzondere CDs van de afgelopen jaren. Zo. Dat moest er eerst even uit. Wij van Nighttown zijn reeds tijden onder de indruk, wat heet, totaal ondersteboven geblazen door dit bandje.

Met recht een Groeibriljant. In 2004 was het debuut optreden van The Dears in Nighttown ook in het kader van Groeibriljanten, en wij verwachten ook met het Nederlandse debuut van Amusements Parks On Fire goed voor de dag te komen.

Alleen de naam van de groep al. Maar dan de sound! Ze zijn volgens eigen zeggen te jong om My Bloody Valentine tekennen, maar onbewust zwaar beïnvloed door deze band. Denk aan My Bloody Valentine, vermeng het met de slowcore en postrock van Mogwai en het sferische IJslandse Sigur Ros en het Canadese Godspeed You! Black Emperor, en zie daar het amusantste bandje sinds tijden.

".I doubt anyone's ears can claim to have received such a mélange that is equal measures sonic battery and aural beauty as Amusement Parks on Fire in recent times. Quite simply, this is a stunning debut record, a triumphant fanfare that heralds the arrival of yet another precocious young talent."

(DrownedInSound.com)

DO 03.11 Amusement Parks on Fire
Zaal open: 20:30 uur
Aanvang: 21:30 uur
E 7,50

www.nighttown.nl/ www.v2music.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Saskia de Feijter. T: 010-4361210 of E: saskia@nighttown.nl


---- --