Gemeente Harderwijk


Commissie Ruimte beoordeelt beleid voor de Binnenstad

De commissie Ruimte vergadert donderdag 3 november vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het stadhuis. De vergadering is openbaar. Bij elk agendapunt heeft het publiek spreekrecht, zowel voor als na de eerste besprekingsronde.

Agenda:
- Fiets- en voetgangersvriendelijke Binnenstad - Binnenstadsvisie

De volledige agenda met bijbehorende stukken ligt ter inzage in de Stadswinkel en is te raadplegen op www.harderwijk.nl (onder stadhuis > stadsbestuur).
Informatie: commissiesecretariaat, tel. 411 143.

Fietsparkeren
De commissie Ruimte wil een advies voor de gemeenteraad opstellen over de collegeplannen ten aanzien van de fiets op de winkelpromenades. Het college heeft voorgesteld meer en betere fietsenklemmen te plaatsen, en op de vrijdag en de zaterdag voor de Markt en Donkerstraat een fietsparkeerverbod buiten de klemmen in te stellen. De commissie moet verder haar oordeel geven over de keus tussen extra klemmen in de Hondegatstraat en Schoenmakerstraat, of juist extra capaciteit in centrale stallingen in het Hortuspark en rond de Smeepoortstraat (buiten de stadsmuur of nabij de Donkerstraat). Voor het fiets/voetgangersvriendelijker maken is 350.000 euro beschikbaar.

De commissie Ruimte oordeelt verder over de nieuwe Binnenstadsvisie. Die wordt, na vaststelling door de raad, de komende jaren richtinggevend voor het beleid in de Binnenstad. Daarmee komt het proces dat begon met Binnenstadsgesprekken tot een afronding.