Gemeente Amsterdam

Twee Amsterdamse ondernemers in finale van Business Boost

Amsterdamse Dutchband en Waleli strijden op 3 november voor

27 oktober 2005
---
Business Boost

De finalisten van Business Boost, de groeiplanprijs van SNS Bank en Sprout voor ondernemers, zijn afgelopen week bekend gemaakt. Volgende week worden de Amsterdamse ondernemingen Dutchband en Waleli en het Apeldoornse Urilift in de finale strijden om de hoofdprijs van 50.000 euro voor het meest innovatieve groeiplan van 2005.

Business Boost wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt om groei en innovatie binnen veelbelovende MKB-bedrijven te stimuleren. Maar liefst 150 ondernemers hebben zich dit jaar ingeschreven. De finale van Business Boost vindt plaats op donderdag 3 november tijdens de ondernemersbeurs Holland Innovation in Den Haag.

De finalisten

Ties & Taco Carlier, Dutchband

Het Amsterdamse Dutchband is sinds 2002 succesvol als leverancier van identificatie polsbandjes voor grootschalige evenementen. De afgelopen maanden heeft het bedrijf een nieuw innovatief distributiesysteem ontwikkeld voor consumptiemunten dat tijdens deze evenementen kan worden ingezet. Na een goed verlopen test tijdens de Achterhoekse Oktoberfeesten is het Bedrijf klaar voor de lancering.

Siete Hamminga,Waleli

Deze ontwikkelaar van concrete draadloze toepassingen heeft sinds 2002 een veelbelovend portfolio opgebouwd van innovatieve producten. Het bekendste product is de GSM-deurbel, een simpel kastje bij de voordeur dat ervoor zorgt dat de bezoeker die aanbelt, wordt doorverbonden met je mobieltje. Daarnaast verwacht Waleli op korte termijn ook te kunnen scoren met 21Switch, een simpele uitvoering van KPN's *21 dienst waarmee je met één druk op de knop je vaste lijn kan doorschakelen naar je mobiel.

Marco Schimmel, Urilift

Deze Apeldoornse ontwikkelaar van semi-permanente openbare toiletten timmert sinds 1999 aan de weg met een revolutionaire openbare toiletinrichting. Deze toiletinrichting wordt ondergronds geïnstalleerd en kan tijdens uitgaansavonden met één druk op de knop hydraulisch worden uitgeschoven tot boven de grond. In Nederland zijn inmiddels 70 systemen geplaatst en Urilift staat in de startblokken om de Engelse en Duitse markt te veroveren.

www.hollandinnovation.nl