Provincie Flevoland




Provincie flevoland steunt innovatief bedrijfsleven

De provincie Flevoland steunt het innovatieve bedrijfsleven bij het organiseren en financieren van diverse activiteiten. Innovatie is een belangrijke motor voor de economische ontwikkelingen in Flevoland.

Een van de activiteiten waar het innovatieve bedrijfsleven zich laat zien is de Holland Innovation Beurs. Dit is mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie van 30.000. De beurs vindt op 3 november a.s. plaats in Den Haag . De Flevolandse bedrijven staan op het door de provincie ter beschikking gestelde Flevoland-paviljoen. Zo zijn daar o.a. te vinden: Donkervoort, Elten Logistic Systems, Sercon, Serendip, Teleprotect, VZG Communications, CBW Dental, Holland Composites en Ace Pharmaceuticals.

Op de beurs wordt ook de ID-NL Jaarpijs 2005 uitgereikt. Er zijn twee Flevolandse bedrijven genomineerd voor de ID-NL Jaarprijs, in de categorie Life Sciences. De stands van deze genomineerden, Cedi Diagnostics BV en Rephartox, bevinden zich op de stand van ID-NL. Als spin-off van het voormalige ID-Lelystad houdt Cedi-Diagnostics BV zich bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van veterinaire diagnostische tests. Rephartox is een commerciële
onderzoeksorganisatie met verschillende diensten op het gebied van de research & development van medicijnen en voedingsmiddelen.

Het thema van Holland Innovation is dit jaar Durf anders te ondernemen. Het evenement richt zich nadrukkelijk op ondernemers, ontwikkelaars en investeerders in de technische en innovatieve sector. Het primaire doel van het evenement is het stimuleren van innovatie en ondernemerschap door het samenbrengen van ondernemers, ontwikkelaars en investeerders.

Meer informatie over de beurs (o.a. het programma) is te vinden op de website www.hollandinnovation.nl. Via dezelfde website kan men zich ook aanmelden als bezoeker.

Deelname van het Flevolandse bedrijfsleven aan Holland Innovation wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie.