Gemeente Heerlen


Eerste Geboortekoffer "geboren" op 3 november

Donderdag 3 november a.s. wordt om 10.00 uur, op de begane grond van Stadhuis Heerlen, ingang Geleenstraat 27, voor het eerst de Geboortekoffer uitgereikt. De trotse vader van de pasgeboren jongen Dylano Smits (geboren 31 oktober, 13.01 in Heerlen) zal de vrolijke koffer, boordevol nuttige informatie in ontvangst nemen uit handen van wethouder Welzijn, Cultuur, Jeugd en Jongeren, de heer L. Damen.

De Geboortekoffer
De Geboortekoffer is een nieuw systeem voor informatie en communicatie in de jeugdgezondheidszorg. Jonge ouders krijgen vanaf nu, via de gemeente, de Geboortekoffer overhandigd. In de Geboortekoffer zit opvoeding- en andere nuttige informatie voor jonge ouders, vanuit gemeentelijke instellingen, Thuiszorg en andere instanties. Daarnaast maakt een fraai tijdschrift, het O-magazine deel uit van de inhoud, met volop verzorgings- en opvoedingstips.

O-magazine
Na het eerste nummer van O-magazine in de Geboortekoffer, ontvangen jonge ouders in de eerste levensjaren van hun kind tijdens de reguliere bezoeken aan het consultatiebureau telkens een nieuw nummer van het magazine. De magazines groeien mee met de leeftijd van de baby. Nummer 1 in de Geboortekoffer loopt van 0 tot 3 maanden, nummer 2 van 3 tot 6 maanden en zo verder.

Onderzoek
Uniek is verder dat er permanent onderzoek gekoppeld is aan het project. Via dit onderzoek krijgen gemeenten en organisaties meer inzicht in wat de burger van hen verlangt en waarop beleid gericht zou moeten zijn.

HEERLEN,1 november 2005
Concernstaf Communicatie
Hanny Bladt
(045) 56 04 070
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
p e r s


---- --