Gemeente Winschoten


Gemeente Winschoten gaat haar huiskamer vernieuwen 25 oktober 2005

Het Marktplein, de huiskamer van Winschoten, wordt aangepakt en verbeterd. Er is een concept ontwikkelingsvisie opgesteld voor het Marktplein. Basis daarvoor is de Structuur-visie Winschoten. De concept ontwikkelingsvisie wordt gepresenteerd aan alle betrokkenen op

donderdagavond 3 november 2005 in De Klinker, aanvang 19.30 uur.

Twee jaar geleden heeft de gemeenteraad gevraagd een plan van aanpak op te stellen voor het Marktplein. Aanleiding was toenemende overlast en de behoefte aan een kwalitatief goed functionerend centrum. Bij de voorbereiding hiervan zijn de wensen en ideeën van alle betrokkenen in beeld gebracht. Onder andere is daarvoor een ideeënmarkt georganiseerd.

In de conceptvisie worden voorstellen gedaan voor de inrichting van het Marktplein en voor de pleinwanden. Deze onderdelen bieden in een later stadium de basis voor een nieuw bestemmingsplan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het versterken van het beheer.

Er worden voorstellen gepresenteerd om naast de huidige inzet op het gebied van openbare orde, veiligheid en handhaving de samenwerking tussen alle partijen te verbeteren. Het aanstellen van een coördinator voor het stimuleren van activiteiten en voor het beheer maakt hiervan onderdeel uit.

Uitgenodigd worden de betrokken ondernemers en eigenaren van het Marktplein zelf en de directe omgeving en de betrokken omwonenden. Verder is een algemene uitnodiging uitgegaan naar diverse betrokken organisaties zoals de wijkplatforms van het Centrumgebied.

Op deze avond worden betrokken partijen, zoals bijvoorbeeld horeca-ondernemers, uitgenodigd om in de weken daarna zich schriftelijk aan te melden bij de gemeente met initiatieven. Uiteraard moeten die initiatieven passen binnen de kaders van de ontwikkelingsvisie. Als tweede worden de aanwezigen uitgenodigd op deze avond met ideeën te komen voor korte termijn successen.

Johan Modastraat 6
Postbus 175
9670 AD Winschoten
(0597) 48 11 11
(0597) 42 00 93