Gemeente Den Haag

november 2005
STADSGESPREK OVER HONDEN IN STADSDEEL LOOSDUINEN OP 3 NOVEMBER (1 november)

Op 3 november aanstaande organiseert de Haagse Koepel van bewonersorganisaties, in opdracht van de gemeente Den Haag, een stadsgesprek over het hondenbeleid en de voorzieningen voor honden in stadsdeel Loosduinen. Iedereen is welkom, hondenbezitter of niet.

Locatie stadsgesprek
De Haagse Koepel van bewonersorganisaties nodigt iedere Hagenaar uit om deel te nemen aan de stadsgesprekken over honden in Den Haag. Datum: donderdag 10 november
Tijd: 20.00 - 22.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Locatie: De Henneberg, Tramstraat 15 Den Haag

Een goed initiatief
Al jaren geven inwoners zelf aan dat hondenpoep de grootste ergernis is. De roep om een eenduidig hondenbeleid waarop goed wordt gehandhaafd neemt toe. Daarom bestaat het voornemen om hondenbezitters in 2006 te verplichten om een opruimmiddel bij zich te dragen. Bovendien wordt gedacht aan het uitbreiden van de opruimplicht naar de gehele stad. "Via de stadsgesprekken horen we hoe de Hagenaar over het hondenbeleid denkt. Goede ideeën kunnen worden gebruikt om aanpassingen te doen in de openbare ruimte en in de regelgeving", aldus wethouder Stolte.

Controle hondenregels
De controle op naleving van de hondenregels is inmiddels standaard opgenomen in het takenpakket van de gemeentelijke handhavingteams. In de hele stad wordt gelet op navolging van de aanlijn- en opruimplicht. Overtreders riskeren een boete.