Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 330

datum: 2 november 2005

Schapen naar winteronderkomen

De schapen keren op donderdag 3 november weer terug naar hun thuisbasis voor het winterseizoen. Sinds mei 2005 beheert een schaapskudde - als proef - een deel van het gras van Amersfoort. Dit proefjaar zou aanvankelijk van mei tot eind november 2005 duren. Deze periode is verkort, omdat de dieren een aandoening aan de hoeven hebben opgelopen.

De kudde heeft dit jaar afwisselend in het stadspark Schothorst en het Waterwingebied zijn werk gedaan. Het passerend publiek had meestal veel belangstelling voor de herder en zijn schapen.

In het Waterwingebied is recent nog een weide verplaatst. Dit om een beter onderkomen te kunnen bieden aan de schapen voor de, voorlopig, laatste maand die zij in Amersfoort actief zijn. De schapen maken dit jaar echter geen gebruik meer van de nieuwe weide omdat ze een hoefziekte hebben opgelopen waardoor ze kreupel kunnen worden. Bij herstel zouden de dieren hun tocht naar het Waterwingebied in kunnen zetten. Voor een goede aanpak van het probleem en een spoedig herstel van de dieren is het echter noodzakelijk om de schapen op stal te behandelen.

Evaluatie

De gemeente Amersfoort evalueert aan het eind van het jaar met alle betrokkenen het proefjaar. Hierin komen alle zaken die in de loop van het jaar zijn gepasseerd aan bod. Daarna wordt bekeken of en hoe de proef kan worden vervolgd.

Informatie: Renate Ernst, comminicatieadviseur SOB gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 42 69 of e-mail r.ernst@amersfoort.nl


---- --