C/TAC

Totaal aantal pagina s: 4 P E R S B E R I C H T
s-Hertogenbosch, 3 november 2005

Ctac continueert groei in het derde kwartaal

SAP-dienstverlener Ctac heeft in het derde kwartaal 2005 de in de eerste helft van 2005 ingezette groei voortgezet. De omzet in het derde kwartaal bedroeg EUR 5,6 miljoen (2004: EUR 2,9 miljoen), een stijging van 90%. De autonome groei in het derde kwartaal kwam uit op 42%.
De nettowinst in het derde kwartaal bedroeg EUR 0,1 miljoen (2004: EUR 0,1 miljoen verlies). De resultaten in het vierde kwartaal 2005 zullen, onvoorziene omstandigheden daargelaten, beter zijn dan in het derde kwartaal 2005. Q3 2005 Q3 2004 9 mnd 9 mnd 2005 2004 Omzet (x EUR mln) 5,6 2,9 15,4 9,0 Bedrijfsresultaat (x EUR mln) 0,3 - 0,2 0,9 - 0,2 Nettoresultaat (x EUR mln) 0,1 - 0,1 0,4 - 0,1 Wil Huijben, Voorzitter Raad van Bestuur Ctac: Onze SAP Powerhouse strategie werpt in toenemende mate zijn vruchten af. Met SAP-specialismen op de specifieke expertisegebieden waaronder MKB, Retail en Business intelligence spelen we in op de behoefte aan klant specifieke oplossingen. Door het Powerhouse verder uit te bouwen verbreden we onze klantenbasis en genereren we in toenemende mate cross-selling opportunities . De ingezette groei in de eerste helft van 2005 heeft zich in het derde kwartaal doorgezet. Daarnaast hebben wij een aantal grote orders verworven. Hiermee is het fundament voor verdere uitbouw van ons Powerhouse verstevigd .
---

Omzet en resultaat
In de eerste negen maanden van 2005 herstelde de ICT-markt voor middelgrote ondernemingen en daarmee de interesse in de specialistische SAP-expertise van Ctac, waardoor de omzet met 71% steeg naar EUR 15,4 miljoen (9 maanden 2004: EUR 9,0 miljoen).
Het derde kwartaal is bij Ctac traditioneel een wat minder goed kwartaal door de vakantieperiode. Daardoor heeft de bezettinggraad op een lager niveau gelegen dan in de twee voorgaande kwartalen. Binnen alle units is het aantal consultants toegenomen. De omzet in het derde kwartaal groeide 90% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar tot EUR 5,6 miljoen (derde kwartaal 2004: EUR 2,9 miljoen). Over de eerste negen maanden kwam het bedrijfsresultaat uit op EUR 0,9 miljoen (9 maanden 2004: EUR 0,2 miljoen verlies). Het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal kwam uit op EUR 0,3 miljoen (2004: EUR 0,2 miljoen verlies). De operationele marge is in het derde kwartaal iets lager geweest dan over de eerste helft van 2005. Dit komt door een lagere bezettingsgraad gedurende de vakantieperiode en doordat de nieuwe mensen die zijn aangetrokken vanwege een inwerkperiode tijdelijk minder declarabel zijn. De operationele marge over de eerste negen maanden bedraagt 6%. De nettowinst over de eerste negen maanden kwam na aftrek van het aandeel derden [in verband met 51% belangen in mYuice, Re-Spect en Alphalogic] uit op EUR 0,4 miljoen. De nettowinst in het derde kwartaal kwam uit op EUR 0,1 miljoen. Ontwikkelingen per businessunit
Application Management & Improvements
De omzet van de SAP-beheer en optimalisatieactiviteiten van Ctac liet een groei zien. Diverse beheeropdrachten zijn verlengd. Nieuwe opdrachten in het derde kwartaal zijn onder meer afgesloten met Mammoet Holding, NIKO Group, Sekisui S-Lec, Beton Son BV, Mastervolt, Sanoma Magazines B.V. en Klaas Puul.
Integration management
De toenemende behoefte aan integratie van systemen en organisaties, leidt in de markt tot een grotere vraag naar integratietools. Ctac Integration management kan terugzien op een goed derde kwartaal waarbij de bezettingsgraad op een goed niveau lag. Business Intelligence
Ook op het expertisegebied Business Intelligence is het activiteitenniveau in het derde kwartaal toegenomen. De bezettingsgraad lag op lopende trajecten op een acceptabel niveau. Ctac ziet ook op het gebied van Business Intelligence een toenemende belangstelling van klanten. In het derde kwartaal is een implementatieopdracht bij KAS BANK verworven. mYuice
De activiteiten van mYuice, dat zich specifiek richt op SAP-oplossingen voor het Midden- en Klein Bedrijf middels SAP All in One en SAP Business One implementaties, zijn verder versterkt. mYuice heeft de Business One activiteiten van het Zeeuwse bedrijf Merzaan overgenomen en daarmee haar eigen Business One activiteiten versterkt. mYuice telt
---

inmiddels 26 medewerkers. In het derde kwartaal zijn diverse nieuwe opdrachten verkregen voor zowel All in One als Business One implementaties. mYuice is door Deloitte en SAP als partner gekozen voor de markten Food en Beverage. Dit geeft mYuice extra perspectief op verdere groei.
Re-Spect
Het per 1 januari 2005 opgerichte Re-Spect heeft zich in de eerste negen maanden van 2005 goed ontwikkeld. Re-Spect richt zich volledig op SAP-oplossing voor de retail branche. Het derde kwartaal is door de consultants gewerkt op lopende trajecten. Alphalogic
Alphalogic, dat zich specifiek richt op SAP SCM -oplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven, heeft in het derde kwartaal opdrachten geworven bij onder andere Campina Valess, DHL en Nedac Sorbo.
Nieuwe activiteiten
Per 1 september 2005 heeft Ctac de SAP-system integration activiteiten van PDM Group ( PDM ) overgenomen. De overgenomen SAP-activiteiten zijn in een businessunit ondergebracht die zich richt op de engineering, maintenance en services branche. Daarmee vormen deze activiteiten de zevende businessunit binnen het SAP Powerhouse model van Ctac. De overgenomen activiteiten zijn sterk complementair aan de andere activiteiten binnen Ctac, waardoor de optimalisatiemogelijkheden tussen de verschillende businessunits met deze overname verder worden versterkt.
De nieuwe groep professionals beschikt over unieke kennis op het terrein van engineering en maintenance en heeft als een van de weinige op dit terrein door SAP gecertificeerde partners hierin de afgelopen jaren een sterk trackrecord opgebouwd. In 2004 waren de overgenomen activiteiten goed voor een omzet van circa EUR 1,0 miljoen. De activiteiten zijn per 1 september opgenomen in de cijfers.
Vooruitzichten
Voor het vierde kwartaal van 2005 verwacht Ctac een verder herstel van de ICT-markt voor middelgrote ondernemingen. Ctac zal in het vierde kwartaal de nadruk blijven leggen op verdere versteviging van haar marktposities en verbetering van het rendement. De resultaten in het vierde kwartaal zullen, onvoorziene omstandigheden daargelaten, beter zijn dan in het derde kwartaal.
/ / / / / / / / / / Profiel Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van SAP-systemen en hiervan afgeleide activiteiten zoals systeem upgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring
---

behoren meer dan 120 organisaties in handel en industrie, zakelijke dienstverlening, retail, (semi) overheid en universiteiten.
Ctac had per 30 september 2005 182 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in s-Hertogenbosch (Nederland).
Ctac is genoteerd aan de Eurolist bij Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.


C/TAC