Roto Smeets de Boer NV

PERSBERICHT

Bedrijfsresultaat over eerste 3 kwartalen blijft sterk achter bij vorig jaar

De in het halfjaarbericht van 18 augustus 2005 gesignaleerde grote terughoudendheid in de marktvraag heeft zich in het 3e kwartaal 2005 doorgezet. In volumetermen ontbrak groei ten opzichte van vorig jaar, in praktisch alle door RSDB-werkmaatschappijen bediende marktsegmenten in binnen- en buitenland. Gegeven het onverminderd ruime capaciteitsaanbod zijn de concurrentieverhoudingen verder aangescherpt, hetgeen tot uitdrukking kwam in opnieuw toegenomen prijsdruk. Intern waren de positieve effecten van eerdere reorganisaties onvoldoende om de negatieve gevolgen van prijserosie en toegenomen kosten van energiedragers te compenseren.

Genoemde ontwikkelingen leiden na drie kwartalen tot een bedrijfsresultaat (EBIT exclusief IFRS-effecten) dat sterk achterblijft bij de ontwikkeling over hetzelfde tijdvak in 2004. Daarenboven is ten behoeve van een aanvullend programma van verdere kostenbesparingen een voorziening getroffen van EUR 2,0 mln. Op basis van de huidige inzichten mag herstel van de beschreven marktverhoudingen op korte termijn niet worden verwacht.

Hilversum, 3 november 2005

RSDB NV
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
RSDB: Hans de Jong, Leo van Gelder tel. 035 - 625 86 01

Profiel
RSDB NV is opgenomen in de notering van Euronext als NextPrime onderneming met Amsterdam als marktingang. RSDB is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die de communicatie-uitingen van haar opdrachtgevers - met toegevoegde waarde - omzet in gedrukte en multimediale producties. Deze ondernemingen zijn ondergebracht in twee business lines: Print Productions - gericht op het efficiënt vervaardigen van full service rotatiedrukwerk en Marketing Communications - gericht op het optimaal faciliteren van het 'eigen communicatiekanaal' van opdrachtgevers door middel van effectieve, cross-media communicatieconcepten.