Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo, 3 november 2005

Limiet aantal deelnemers Egmond Halve Marathon

Over twee maanden zal de 34e Egmond Halve Marathon worden gehouden op zondag 8 januari 2006. In navolging van de laatste jaren zullen maximaal 10.000 lopers aan deze Halve Marathon kunnen deelnemen. Daarnaast zullen bij de Kwart Marathon maximaal 2.000 deelnemers worden toegelaten. Inschrijving is mogelijk via de website www.egmondhalvemarathon.nl tot het moment dat genoemde limieten zijn bereikt.

Egmond Halve Marathon voert voor editie 2006 veranderingen door De introductie van de Egmond Kwart Marathon in 2005 en de grote belangstelling daarvoor heeft geleid tot een aantal wijzigingen in de organisatie voor de editie 2006.

De belangrijkste aanpassingen in het programma zijn:
* Le Champion handhaaft Egmond Kwart Marathon met nieuwe formule
* De in 2005 in Egmond geïntroduceerde Kwart Marathon zal ook voor 2006 op het programma blijven staan. Dit aantrekkelijke evenement zal echter geheel losgekoppeld worden van de Halve Marathon. De Egmond Kwart Marathon zal voorafgaand aan de Halve Marathon starten op de Noord-Boulevard van Egmond aan Zee op dezelfde plek als waar later de halve marathonlopers vertrekken. Met een start om 10.30 uur en een tijdslimiet van 1 ½ uur zal de laatste loper van deze 10,5 km aan de finish zijn voordat de eerste groep van de Halve Marathon van start gaat. Gevolg is dat de finish van de Egmond Kwart Marathon niet op de Noord-Boulevard, maar bij De Werf bij de hoofdstrandafgang in het centrum van Egmond aan Zee plaatsvindt. Bij de finish ontvangen de deelnemers aan zowel de Halve Marathon als de Kwart Marathon een speciale plaquette aan hanglint terwijl middels de chip ook een aparte tijdregistratie plaatsvindt.
* Ook Businessloop bij Egmond Kwart Marathon


* Nieuw bij de Egmond Kwart Marathon is ook dat er voor bedrijven een Businessloop wordt gehouden. Bedrijven kunnen voor dit onderdeel inschrijven met teams van max. tien personen. De bedrijven die aan deze Businessloop meedoen ontvangen diverse extra faciliteiten waaronder een bevoorrechte startpositie, een groepsfoto voor elke deelnemer en speciale kleed- en douchegelegenheid in Zwembad De Watertoren. Inschrijven met een team voor de Kwart Marathon kost ¤ 350,00. Eventuele extra teams betalen een bedrag van ¤ 200,00 excl. BTW. Inschrijven voor de Businessloop van de Halve Marathon blijft ook mogelijk. Kosten resp. ¤ 450,00 resp. ¤ 225,00. Een speciale businessbrochure is op verzoek bij Le Champion verkrijgbaar.
* Egmond Halve Marathon: meer spreiding in starttijden
* De limiet van het aantal deelnemers bij de Egmond Halve Marathon blijft gehandhaafd op 10.000. De starttijden worden echter meer gespreid zodat de drukte op het parcours onderweg en bij de finish iets minder zal zijn dan in het verleden. De 1e start van de Vrouwen Prominenten blijft gehandhaafd op 12.01 uur. De mannen gaan daarna om 12.10 uur van start waarna de diverse groepen van de Businessloop en Prestatieloop volgen. De laatste groep van de Prestatieloop vertrekt om 12.45 uur. Dit is 10 minuten later dan vorig jaar en betekent dat de deelnemersdichtheid bij de start met ruim 30% wordt verminderd. Er zal daardoor ook iets meer ruimte ontstaan op het parcours maar duidelijk blijft dat de smalle en deels heuvelachtige duinpaden niet geschikt zijn om in Egmond een P.R. op de halve marathon te gaan lopen. Geniet daarom van het volbrengen van deze klassieker wat afhankelijk van de weersomstandigheden een ware prestatie van formaat genoemd mag worden. En het zou daarbij best kunnen dat deze prestatie een herinnering wordt om nooit te vergeten. Want de traditie in Egmond wil dat de heroïek rond dit evenement om de zoveel jaar met nieuwe ervaringen onvergetelijk wordt.
* Egmond eerder afgesloten; buspendeldiensten vertrekken eerder

In 2006 zal de plaats Egmond aan Zee op zondag 8 januari reeds vanaf 8.00 uur afgesloten zijn. Binnenkomend autoverkeer zal vanaf dat moment niet meer worden toegelaten. De buspendeldiensten uit Heiloo en Alkmaar zullen dientengevolge alsmede ook door de vroege start van de Kwart Marathon eerder gaan rijden.

Daags voor de Egmond Halve Marathon vindt op zaterdag 7 januari de 8e editie van de Strandrace Egmond-Pier-Egmond plaats. Naar verwachting 2.500 bikers zullen deelnemen aan deze grootste Strandrace van de Benelux. Ongeveer 400 personen zullen zowel de Strandrace fietsen als de Egmond Halve Marathon lopen. Zij worden geklasseerd in het combiklassement en ontvangen daarvoor een speciale herinnering.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht