Dienstenbond CNV

Fusie Azivo DSW, wat nu?
03-11-2005

Via diverse leden ontvingen wij, CNV Dienstenbond, signalen dat Azivo en DSW sinds juli jl. een vorm van samenwerkingsverband overwegen. Dit heeft er toe geleid dat beide ondernemingen heden plannen hebben om (op bestuursniveau) te gaan fuseren. Hoewel de adviestrajecten met de ondernemingsraden van respectievelijk Azivo en DSW omtrent deze fusie nog niet afgerond zijn, vond de CNV Dienstenbond de situatie alarmerend genoeg om meteen hierover in gesprek met beide ondernemingen te raken. Te meer gezien het feit dat wij door uw werkgevers hierover op geen enkele wijze zijn geïnformeerd. Vandaag hebben wij respectievelijk de Voorzitter van Raad van Bestuur en Algemeen Directeur van bewuste ondernemingen laten weten dat een en ander niet conform de CAO gaat en wij ons op een korte termijn uitnodigen voor een gesprek om de (sociale gevolgen van de) voorgenomen fusie te bespreken.

Gevolgen fusie
De CNV Dienstenbond spreekt zijn zorgen uit omtrent de te verwachten personele gevolgen binnen Azivo en DSW als gevolg van bewuste fusie. Uit onze ervaring blijkt dat iedere fusie op welk niveau dan ook op korte dan wel lange termijn gepaard gaat met onder andere arbeidsplaatsenvermindering, anders inrichten van bedrijfsvoering, wijzigen van interne c.q. externe doelstellingen dan wel aanpassen van functies en bijbehorende beloningen. Dit heeft voor een deel te maken met het benutten van synergievoordelen, het efficiënter inrichten en integreren van werkprocessen en voorkomen van administratieve rompslomp voor zover aanwezig.

N.B.: Wellicht ter overvloede treft u hierbij als bijlage informatie over wettelijke rechten en plichten in het kader van een overname (overgang van onderneming).

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 010 - 265 11 11 of per e-mail: rotterdam@cnvdibo.nl