Protestantse Kerk in Nederland


Leven delen en geloof verdiepen via kaartspel

(3-11-2005)
Samenspraak-Levenskaart is een kaartspel waarmee mensen met elkaar hun leven kunnen delen en hun geloof verdiepen. Het spel wil een middel zijn om de wezenlijke ontmoeting in de gemeente te bevorderen. Samenspraak-Levenskaart kan door alle leeftijden vanaf 12 jaar gespeeld worden, in groepjes die variëren van 3-8 personen.

Het spel is een kaartspel rond de vier seizoenen van het leven: ontkiemers (0-18 jaar), aarders (18-40 jaar), vruchtdragers (40-60 jaar) en loslaters (60 ). Met behulp van wat op de kaarten staat kunnen deelnemers aan het spel met elkaar hun leven delen en hun geloof verdiepen. Enkele voorbeelden:

* Is er een bijbelverhaal dat je als kind mooi vond? Welk verhaal was dat? Wat sprak je daarin aan? (ontkiemers)
* Wat betekenen vriendschappen voor jou? Hoe onderhoud je die? (aarders)

* De laatste tijd ben ik vooral geïnspireerd door (vruchtdragers)
* Als jongeren vragen wat het geloof voor mij betekent, dan zeg ik (loslaters)

Het spel wil met name een bijdrage leveren aan de ontmoeting tussen de generaties binnen de gemeente. Een reactie na het spelen van dit spel op een gemeenteavond: We hebben nog nooit zon leuke gemeenteavond gehad.

Het spel is voor EUR 12,50 verkrijgbaar te bestellen bij het Protestants Landelijk Dienstencentrum, Afdeling Brochureverkoop, tel. (030) 880 17 24, e-mail: brochureverkoop@pkn.nl