Eerste kwartaal Sun Microsystems licht beter

Omzet stijgt 3,7%

Amersfoort, 3 november 2005 - Sun Microsystems, Inc., (NASDAQ: SUNW) heeft de cijfers bekend gemaakt voor het eerste fiscale kwartaal van 2006, dat eindigde op 25 september 2005. Dit is het eerste kwartaal waarin Sun ook resultaten meeneemt van de in augustus 2005 overgenomen bedrijven SeeBeyond Technology en StorageTek.

De omzet in het eerste kwartaal kwam uit op 2,726 miljard US dollar, een stijging van 3,7 procent vergeleken met de 2,628 miljard US dollar in het eerste kwartaal van 2005. De brutomarge kwam uit op 44,1 procent van de omzet, een toename van 3,3 procentpunt vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar. Het nettoresultaat komt uit op een verlies van 123 miljoen US dollar, wat neerkomt op 4 dollarcent per aandeel. Hierin is een bedrag van 50 miljoen dollar meegenomen dat Sun heeft besteed aan een aandelencompensatie in verband met de invoering van SFAS 123R. In het vierde kwartaal van vorig jaar boekte Sun nog een verlies van 133 miljoen US dollar ofwel 4 dollarcent per aandeel.

In het GAAP nettoverlies van het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2006 is een bedrag van 60 miljoen dollar verwerkt voor de aankoop van lopende R&D-activiteiten, een bedrag van 12 miljoen dollar aan herstructureringskosten, een bedrag van 13 miljoen dollar aan inkomsten van investeringen en 4 miljoen dollar belastingvoordeel. Zonder deze bedragen was het GAAP nettoverlies uitgekomen op 68 miljoen dollar of 2 dollarcent per aandeel. Zonder de aandelencompensatie van 50 miljoen was het verlies uitgekomen op 18 miljoen dollar of 1 dollarcent per aandeel.

De cash flow uit bedrijfsactiviteiten bedroeg 224 miljoen dollar in het eerste kwartaal.

Klik hier voor het gehele Engelstalige persbericht.

Over Sun Microsystems
Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.