Ingezonden persbericht


Persbericht

DeviceWall 3.1 introduceert nieuwe eindpuntbeveiliging en 'anti-spoofing' mogelijkheden

Nieuwste USB-sticks kunnen DeviceWall niet voor de gek houden

Swindon, UK, 3 november 2005 - Centennial Software, ontwikkelaar van eindpuntbeveiliging en IT inventarisatie-oplossingen, introduceert DeviceWall 3.1. Dit is de nieuwste versie van de beveiligingssoftware die de kans op identiteitsdiefstal, dataverlies en het verspreiden van kwaadwillige software achter de firewall minimaliseert.

DeviceWall 3.1 voorkomt dat ongewenste, draagbare opslagmedia zoals MP3-spelers, USB-sticks en PDA's verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. Daarnaast is DeviceWall 3.1 de eerste eindpuntbeveiligingsoplossing die een duidelijke, aantrekkelijk vormgegeven beveiligingsrapportage levert. Deze overzichtelijke managementsamenvattingen maken het voor beheerders gemakkelijk om bij te houden welk soort apparaat wordt gebruikt, waar het aangesloten is, wie het gebruikt en of de verbinding toegestaan is of niet.

Met deze informatie kunnen beheerders snel de grootste risico's voor het netwerk opsporen zodat zij de eindpuntbeveiliging indien nodig meteen aan kunnen passen. Daarnaast weten ze zeker dat werknemers steeds automatisch op de hoogte worden gebracht van de geldende beveiligingsmaatregel.

"Het is van belang dat iedere eindpuntbeveiligingsoplossing eerst risico's inschat. Dan pas kunnen er effectief maatregelen getroffen worden. Een programma is pas effectief als al het mogelijke gedaan is om eventueel gevaar af te wenden", aldus Andy Burton, CEO bij Centennial Software. "Als het programma in eerste instantie in de 'observation-only' modus draait kunnen beheerders onmiddellijk zien welke apparaten gebruikt worden en door wie. Daarna kan de organisatie zijn beveiligingsprotocol aanpassen."

DeviceWall 3.1 is de enige oplossing op dit gebied die effectief een nieuwe dreiging herkent en meteen actie onderneemt. Een voorbeeld hiervan is een nieuw soort USB-toepassing die zichzelf als CD vermomt. Deze toepassingen zijn gemaakt om autorun-kenmerken te gebruiken die normaal gesproken niet werken voor USB-schijven. Zo wordt de USB-mediabeveiliging omzeild. Met DeviceWall 3.1 heeft Centennial Software een nieuwe technologie ontwikkeld om deze apparaten te identificeren. Hierdoor is de beveiligingssoftware 'anti-spoof'.

Sinds de introductie in april 2005 wordt DeviceWall gebruikt door een groeiende groep bedrijven die zich bewust is van het gevaar van ongecontroleerde, verwijderbare media op het netwerk.

Beschikbaarheid en prijs
Gebruikers die al in het bezit zijn van DeviceWall kunnen upgraden naar de nieuwe versie zonder aanvullende kosten. Prijzen beginnen bij ¤ 20,- per gebruiker voor 250 gebruikers. DeviceWall 3.1 is per direct verkrijgbaar: een gratis testversie die dertig dagen geldig is, is te downloaden op www.devicewall.com.

Over DeviceWall
DeviceWall van Centennial Software verkleint het aantal IT beveiligingsrisico's doordat organisaties actief bij kunnen houden welke draagbare opslagapparaten verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. DeviceWall ondersteunt legitiem gebruik van apparaten door geautoriseerd personeel terwijl het tegelijkertijd alle andere lokale en draadloze verbindingen blokkeert. DeviceWall is genomineerd voor zowel de CNET Networks awards als de VARBusiness Tech Innovators awards in 2005.

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com