Ingezonden persbericht


Persbericht

Cartesis maakt cijfers eerste kwartaal bekend: omzet software met 91 procent gegroeid

~ Snelstgroeiende vendor in BPM-markt zet uitstekende resultaten voort in fiscaal jaar 2006 ~

3 november 2005 - Cartesis, wereldwijd de grootste specialist in business performance management (BPM)-software, maakt vandaag de resultaten bekend van zijn eerste fiscale kwartaal, dat eindigde op 30 september 2005. De inkomsten uit software zijn met 91 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet uit onderhoudsactiviteiten steeg in dezelfde periode met 23 procent.

Volgens onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau IDC groeit de wereldwijde markt voor financiële en business performance management jaarlijks totaal met 11,2 procent tot 2,4 miljard dollar in 2009. Cartesis overtreft deze groei en blijft daarmee de snelstgroeiende vendor van BPM-software. Dit uitstekende resultaat bouwt verder op het succes van het voorgaande fiscale jaar, waarin Cartesis' softwareomzet toenam met 43 procent en de totale omzet 109,5 miljoen dollar bedroeg.

Aan de basis van deze groei liggen sterke verkoopprestaties als gevolg van het in mei geïntroduceerde Cartesis ES Magnitude. Cartesis verkocht in het eerste kwartaal BPM-oplossingen aan ondermeer Avesco plc, Daily Mail & General Trust plc, Delta Lloyd Group, United Services Group en Veolia.

"Met de voortzetting van de goede resultaten van het vorige fiscale jaar verstevigen we onze positie als 's werelds grootste en snelstgroeiende BPM-softwarespecialist", zegt Didier Benchimol, CEO van Cartesis. "Met de introductie van Cartesis ES Planning en Cartesis ES Information Delivery afgelopen week, bieden we een unieke, allesomvattende en geïntegreerde BPM-suite. Hiermee voldoen we aan de hoge eisen die grote internationale organisaties stellen en stimuleren we onze groei in 2006.

Naast de introductie van nieuwe oplossingen is Cartesis actief geweest met investeringen in en uitbreidingen van zijn internationale activiteiten. Zo stelde Cartesis onlangs een nieuwe regionale president, Tadashi Nakanish, in Japan aan, om de groei en uitbreiding in deze regio vorm te geven. Verder werkt Cartesis aan wereldwijde allianties en samenwerkingen met partners en distributeurs als Beacon Group in Australië en Nieuw-Zeeland, Paragon Consulting in Groot Brittannië - mede-oprichter van het internationale BPM-netwerk - en Resources Global Professional in EMEA en Noord-Amerika.

(344 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis is de grootste BPM-softwarespecialist in de wereld die bedrijven betrouwbare oplossingen biedt om hun financiële en operationele prestaties te sturen. Cartesis voorziet zijn klanten van controle en inzicht die zij nodig hebben om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Met de recente overname van INEA en AIS Corporations, biedt Cartesis de meest geavanceerde planning- en forecasting-mogelijkheden én information delivery. Welke volledig geïntegreerd zijn, met de beste oplossing voor financiële consolidatie en compliance. Hiermee creëert Cartesis een geïntegreerde benadering van business performance management.

Cartesis is een van de snelst groeiende software bedrijven in de BPM software. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 vertrouwt op Cartesis' krachtige technologie die complexe informatie, processen en mensen samenbrengt in één datamodel, dat snel en consistent over meerdere geografische en business segmenten kan worden toegepast. Het hoofdkantoor van Cartesis is gevestigd in Parijs. Verder heeft het bedrijf en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Tokio en Utrecht. Cartesis heeft ruim 1.300 klanten en een uitgebreid partnernetwerk verspreid over 44 landen wereldwijd. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.com.

###

De genoemde merken en commerciële namen zijn eigendom van hun respectieve houders.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rian de Wit van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: riand@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal: Tel: + 31 (0)30 280 09 04
E-mail: avanbaal@cartesis.co
http://www.cartesis.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com