Ingezonden persbericht


Executive search-bureau Cátenon benoemt Paul van Maarschalkerwaart tot Managing Director

Nieuwe vestiging in Amsterdam basis voor vernieuwende recruitment-aanpak in Nederland

Amsterdam, 3 november 2005 - Cátenon, het nieuwe executive search-bureau in Nederland voor hogere en managementfuncties, heeft Paul van Maarschalkerwaart (43) benoemd tot Managing Director. Van Maarschalkerwaart heeft ruim vijftien jaar search-ervaring in de ICT-branche, de zakelijke dienstverlening, de financiële wereld en de MKB-sector. Als Managing Director introduceert hij de innovatieve aanpak van Cátenon in de Nederlandse markt voor werving en selectie. Het bureau filmt interviews met eindkandidaten en legt deze samen met andere relevante informatie voor opdrachtgevers vast op cd. Hierdoor vergelijken en selecteren bedrijven kandidaten sneller en efficiënter. Bovendien speelt Cátenon met deze aanpak in op de internationalisering van het bedrijfsleven: opdrachtgevers kunnen de ideale kandidaat zo ook makkelijk buiten Nederland zoeken.

Van Maarschalkerwaart was eerder Managing Director bij De Waert & Quarré, een specialist in search en managementconsultancy. Daarvóór was hij actief als manager en consultant bij adviesbureau Mercuri Urval. Van Maarschalkerwaart deed ook ervaring op als Human Resource Manager bij Leerdammer Company, toen nog onderdeel van Bols Wessanen. Hij begon zijn loopbaan bij Randstad, waar hij senior intercedent was. Van Maarschalkerwaart studeerde Rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, met Arbeidsrecht als specialisatie.

"Nederland is klaar voor een vernieuwende benadering van recruitment", zegt Van Maarschalkerwaart. "Ik kijk ernaar uit om hiervoor in Amsterdam de basis te leggen met klanten en medewerkers die kiezen voor optimale resultaten op basis van een creatieve aanpak. Onze consultants werken niet met targets en zijn internationaal georiënteerd. De combinatie van geavanceerde databases en een zelf ontwikkeld zoeksysteem en search- en selectiemethode levert verrassende resultaten op. Vanuit de Amsterdamse vestiging bouwen we voort op het succes van de Cátenonformule in Spanje, waar we inmiddels ruim 1.000 opdrachtgevers hebben."

###

Cátenon in het kort
Cátenon is een werving- en selectiebureau voor hogere en managementfuncties met een internationale focus. Vanuit de Rembrandt Tower in Amsterdam zorgt Cátenon voor een perfecte match tussen bedrijven en kandidaten over de gehele wereld. Het bureau maakt gebruik van het innovatieve Cátenon Recruitment System. Klanten krijgen hierdoor snel en efficiënt inzicht in kandidaten via gerichte interviews die het bureau in beeld en geluid vastlegt op cd. De professionele, gedreven consultants van Cátenon gaan niet uit van commerciële doelstellingen, maar richten zich puur op hun kerntaak: het vinden van de juiste persoon voor de juiste functie. Een geavanceerde database en een zelf ontwikkeld zoeksysteem zijn daarbij belangrijke pijlers. Voor 1.000 toonaangevende bedrijven heeft Cátenon al ruim 2.500 opdrachten vervuld voor functies in 21 verschillende sectoren en dertien landen. www.catenon.com

Voor meer informatie of het opvragen van beeldmateriaal:

Cátenon
Paul van Maarschalkerwaart
telefoon: (020) 794 19 10
e-mail: pmaarschalkerwaart@catenon.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen
telefoon: (030) 656 50 70
e-mail: cátenon@lvtpr.nl