Van Lanschot Bankiers


Published: 11:07 03.11.2005 GMT+1 /Source: Van Lanschot /AEX: VLAN /ISIN: NL0000302636

Van Lanschot Manager of Funds over de ¤ 100 miljoen

Van Lanschot Manager of Funds heeft vandaag de ¤100 miljoen aan beheerd vermogen overschreden. Met deze vorm van vermogensbeheer selecteert en combineert Van Lanschot beleggingsfondsen tot evenwichtig samengestelde portefeuilles, die aansluiten bij het persoonlijke risicoprofiel van de belegger. De grote belangstelling wordt mede verklaard door de rendementen die Van Lanschot over de eerste acht maanden wist te behalen. Afhankelijk van het gekozen risicoprofiel varieerde het rendement op de portefeuilles van 3,4% op de inkomensgerichte portefeuille tot 19,8% op de offensieve portefeuille.

Van Lanschot blijkt met haar aanbod van Manager of Funds goed in te spelen op de actuele behoefte van de Nederlandse belegger. Vandaag werd bekend dat het totaal beheerd vermogen inmiddels de ¤ 100 miljoen heeft overschreden. Manager of Funds speelt in op de behoefte van cliënten aan gemak: er wordt een gedegen beleggingsfondsenportefeuille opgebouwd die aansluit bij het risicoprofiel en voortdurend up-to-date wordt gehouden. Bij Manager of Funds kent Van Lanschot vijf verschillende modelportefeuilles die variëren van een risicomijdende inkomensgerichte portefeuille tot een offensieve beleggingsstrategie. Manager of Funds werd op 1 februari 2005 geïntroduceerd en wist over een periode van acht maanden aantrekkelijke rendementen te behalen.

De beleggingsfondsen waarin wordt belegd, worden door de vermogensbeheerders van Van Lanschot geselecteerd uit het ruime aanbod van verkrijgbare fondsen. De samenstelling van de portefeuilles wordt telkens aangepast aan de veranderende marktomstandigheden. Ook kan de portefeuille in de loop van de tijd worden aangepast aan de veranderde positie en/of doelstellingen van de cliënt.

's-Hertogenbosch, 3 november 2005

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:

F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.


*****

Perscontacten Van Lanschot: Frank L. Bouman MM, Woordvoerder. Telefoon +31 (0)73 548 36 76; mobiel +31 (0) 6 549 146 87; e-mail F.Bouman@vanlanschot.com; fax +31 (0)73 548 33 49.

Bezoek onze website voor meer informatie over Van Lanschot: http://www.vanlanschot.org