Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 november 2005

Aanrijding met letsel

Inzittende van personenauto gewond naar ziekenhuis

Enschede

Op woensdag 2 november vond omstreeks 20.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising N35/Oostweg in Enschede. Een 25-jarige automobilist uit Hengelo reed met zijn auto vanuit de richting Zuiderval over de N35 en wilde op genoemde kruising links af slaan. Uit tegenovergestelde richting naderde op dat moment een 71-jarige automobilist uit Enschede, welke op deze kruising rechtdoor wilde. Beide automobilisten verklaarden dat het verkeerslicht voor hen groen was en daarom doorreden. Een aanrijding was het gevolg. Daarbij raakte een bij de 71-jarige inzittende, een 67-jarige vrouw uit Enschede gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. (05-139362)

Bedrijfsongeval

Omwaaiende kozijnen vallen boven op werknemer

Enschede

Op woensdag 2 november vond omstreeks 14.00 uur een bedrijfsongeval plaats bij een nieuwbouw aan de Weleweg in Enschede. Een 35-jarige man uit Hellendoorn, werknemer van het bouwbedrijf uit Enschede, liep op de bouwplaats langs een drietal kozijnen. Juist op dat moment blies een windvlaag de drie kozijnen om en kwamen boven op de 35-jarige terecht. De man droeg wel een bouwhelm, maar raakte desondanks gewond aan zijn hoofd. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal een nader onderzoek instellen. (05-139202)

Veroorzaker aanrijding rijdt door

Aangehouden automobilist moet rijbewijs inleveren

Almelo

Op woensdag 2 november werd omstreeks 20.00 uur een aanrijding gemeld op de Stins in Almelo, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Een getuige had gezien hoe een automobilist een lantaarnpaal omver reed en er daarna vandoor ging. Aan de hand van het door de getuige opgenomen kenteken kon de politie de verdachte, een 21-jarige Almeloër, rijdend in de Eikstraat in Almelo aanhouden. De verdachte is beginnend bestuurder en dit is in korte tijd zijn tweede aanrijding, waarop de politie zijn rijbewijs invorderde. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-139358)

Aanhouding wegens diefstal

Verdachte biedt gestolen waar te koop aan

Mander

Op woensdag 2 november werd omstreeks 08.30 uur bij de politie gemeld dat een jongeman een kettingzaag te koop aanbood bij een bewoner aan de Uelserweg in Mander, die de zaak niet vertrouwde. Deze persoon was op een snorfiets verder gereden. De politie trof de bewuste jongeman, een 18-jarige uit Oud-Ootmarsum rijdend op de Uelserweg aan. De 18-jarige hield aanvankelijk een vaag verhaal over de herkomst van de zaag, maar bekende uiteindelijk dat hij deze bij een woning, eveneens aan de Uelserweg, had gestolen. De politie hield de 18-jarige daarop aan. De kettingzaag bleek weggenomen uit de berging van een woning aan de Uelserweg en was eigendom van een 36-jarige vrouw. De vrouw had de diefstal nog niet opgemerkt. De politie nam de zaag in beslag. Tevens trof de politie bij de verdachte een mobiele telefoon in zijn kleding, welke eigendom bleek van een vrouw uit Oud-Ootmarsum. Het is de eigenares niet bekend of de verdachte dit toestel heeft gestolen danwel gevonden. De telefoon ging terug naar de eigenares. Na verhoor kon de verdachte met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (05-138978)

Geluidsapparatuur in beslag genomen

Verdachte aangehouden

Almelo

Op donderdag 3 november werd omstreeks 02.30 uur geluidsoverlast gemeld vanuit een woning aan de Parallelweg in Almelo. De politie trof buiten de woning op genoemd adres de 48-jarige bewoonster en een man aan, die behoorlijk onder invloed van drank verkeerden. Vanuit de woning was muziek hoorbaar, waarop haar verzocht werd de installatie zachter te zetten. De politiemensen vertrokken, echter een agent bleef aan de achterzijde van de woning achter. Kort daarna was de muziek op volle geluidssterkte te horen. Het tweetal zong in de woning luidkeels mee. De muziek was afkomstig van de TV waarop de politie het toestel in beslag nam. Na ongeveer een half uur werd wederom geluidsoverlast gemeld vanaf hetzelfde adres. Tevens zou de 48-jarige bewoonster bij de buren op de ruiten slaan. De politie hield de 48-jarige vrouw aan en nam de overige geluidsapparatuur in beslag. De verdachte is ter ontnuchtering en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-139427)

Fietser gewond

Fietser ziet stilstaande auto over het hoofd en botst er tegenop

Geesteren

Woensdagmiddag 2 november vond omstreeks 14.30 uur een ongeval plaats op de T-kruising De Veldstegge/Dorpsstraat in Geesteren. Een 76-jarige vrouw uit Geesteren reed op haar fiets en zag te laat de auto, die op de Veldstegge voor genoemde kruising stilstond. De vrouw fietste tegen de zijkant van de auto op en kwam ten val. Zij raakte hierbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Achter het stuur van de auto zat een 53-jarige vrouw uit Langeveen. Haar auto raakte licht beschadigd. (05-139225)

Letsel bij aanrijding

Vrouw raakt gewond nadat zij met haar fiets in aanrijding was gekomen met een personenauto

Oldenzaal

Woensdagmiddag 2 november vond omstreeks 16.40 uur een aanrijding plaats op de rotonde Enschedesestraat/Burgemeester Wallerstraat/Bisschop Balderikstraat/Spoorstraat in Oldenzaal. Een 68-jarige automobilist uit Oldenzaal naderde de rotonde vanaf de Burgemeester Wallerstraat. Hij zag een voor hem van links op het fietspad naderende fietser over het hoofd waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De fietser, een 41-jarige Oldenzaalse, raakte gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-139313)

Wegpiraat betrapt

Automobilist rijdt met 185 km per uur over de A1 en moet zijn rijbewijs inleveren

Oldenzaal, Holten

Politieagenten reden woensdagavond 2 november omstreeks 20.30 uur over de A1 in Oldenzaal toen zij met hoge snelheid door een auto werden ingehaald. De agenten bedachten zich geen moment en reden achter de auto aan. Op een gegeven moment werd een snelheid van 185 km per uur gemeten. De agenten lieten de bestuurder, een 33-jarige man uit Deventer, ter hoogte van Holten stoppen en namen zijn rijbewijs in. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-139386)

Schennispleger aangehouden

Aan de hand van het kenteken van de auto komt de politie op het spoor van de schennispleger

Rossum

Een 15-jarig meisje deed aangifte nadat zij woensdagmiddag 2 november op de Ootmarsumsedijk in Rossum was geconfronteerd met een schennispleger. Het meisje fietste samen met twee vriendinnen toen een man aan de kant van de weg stond, zijn geslachtsdeel toonde en zichzelf bevredigde. Het 15-jarige meisje was ook maandagmorgen 10 oktober op de Ootmarsumsedijk met dezelfde man geconfronteerd. Zij fietste toen alleen en had ook daarna aangiftevan schennispleging bij de politie gedaan.

Omdat de politie haar hier de eerste keer op geattendeerd had, had zij woensdagmiddag het kenteken van de auto genoteerd, waarmee de man gekomen was. Aan de hand van het kenteken kwam de politie al snel achter de identiteit van de verdachte, een 25-jarige man uit Weerselo. Hij werd woensdagmiddag 2 november in Oldenzaal aangehouden. Tijdens het verhoor bekende de man de beide schennisplegingen en verklaarde zich hieraan vaker schuldig te hebben gemaakt. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-139190)

Hennepplantage ontmanteld

In totaal werden 1100 hennepplanten in beslag genomen

Hengevelde

De politie trof woensdagmiddag 2 november op de bovenverdieping van een woning aan de Bretelerstraat in Hengevelde een professionele hennepplantage aan. In de woning was op dat moment niemand aanwezig. De apparatuur en hennepplanten (1100) werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de plantage. (05-135416)

Wapen en patronen in beslag genomen

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt

Almelo

Woensdagmiddag 2 november werd in een woning aan het Keimpemahuis in Almelo een wapen met ruim 500 patronen aangetroffen. Ook trof de politie ruim 300 vuurwerkpatronen aan. Het wapen en de patronen zijn in beslag genomen. Tegen de bewoner, een 18-jarige Almeloër, wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie. (05-137326)

Monique Oude Wolbers en Ageeth Doldersum:: 053-4555588


---- --