Persbericht

Nieuw navigatiesysteem maakt verkeerd rijden bijna onmogelijk

Wayfinder's paradepaardje nu op Java platform met veel meer features

3 november 2005 - Het Zweedse bedrijf Wayfinder Systems uit Lund is in tien jaar tijd een van de grootste spelers geworden op de markt van navigatieoplossingen. Het bedrijf introduceert een nieuwe, ge-update versie van de succesvolle Wayfinder Navigator. De nieuwe versie is gebruiksvriendelijker en heeft extra features die het product een concurrerende plaats bezorgen binnen de markt van specifieke GPS-navigatie. Bovendien betekent de introductie op het Java platform dat de nieuwe, ge-update versie van Navigator compatibel is met de meeste moderne mobiele telefoons - nu en in de toekomst.

Het Wayfinder Navigator pakket bevat software en een GPS-ontvanger ter grootte van een luciferdoosje die signalen ontvangt van satellieten die om de aarde cirkelen. Deze signalen worden via Bluetooth aan uw mobiele telefoon doorgegeven. Vervolgens wordt uw locatie op een kaart in het scherm van uw mobiele telefoon weergegeven. Een groot voordeel is dat de kaart in uw mobiele telefoon in real time wordt ge-update, waardoor een nieuwe route wordt uitgestippeld in geval van files, wegwerkzaamheden en ongelukken.

"Wij hebben een meervoudig bekroond product nog verder verbeterd. De Introductie op het Java platform betekent een verbreding van onze doelgroep, waardoor nòg meer gebruikers Navigator kunnen toepassen. Meer intelligente functies versterken de concurrentiepositie van het product. Niet alleen met betrekking tot applicaties voor de mobiele telefoon, maar ook als een alternatief voor mensen die specifieke navigatieoplossingen overwegen", zegt Magnus Nilsson, CEO en lid van de Raad van Bestuur van Wayfinder Systems.

Vereenvoudigde installatie en ondersteuning van meer mobiele telefoons De nieuwe Navigator applicatie op basis van Java zal veel meer mobiele telefoons gaan ondersteunen, en dit aantal zal in de toekomst zelfs nog worden uitgebreid. De installatie van de software is vereenvoudigd door middel van een 'WAP push'. De gebruiker stuurt een sms naar een specifiek nummer, waarna hij een bericht krijgt dat hij wordt geaccepteerd - vervolgens wordt de installatie automatisch gestart.

Drie miljoen Points of Interest
Het aantal POI's (points of interest) is verdubbeld, van 1,5 miljoen tot 3 miljoen adressen. Denk daarbij aan restaurants, hotels, benzinestations, winkels etcetera langs de route. Wanneer de gebruiker op een POI klikt, wordt informatie weergegeven over openingsuren, telefoonnummers en dergelijke, waardoor bijvoorbeeld gemakkelijk een restaurant kan worden gebeld om te reserveren.

Interessante feiten over Wayfinder:

- Met Navigator kunt u kiezen uit alternatieve routes. Wanneer u snelwegen wilt vermijden, of de voorkeur geeft aan wandelen in plaats van autorijden, kunt u dit in het Navigator-menu aangeven.
- MyWayfinder is een online routeplanner die dient als aanvulling op Wayfinder Navigator. Hier kunt u uw routes voorbereiden en routebeschrijvingen naar uzelf, vrienden, familie of collega's versturen.
- In juni 2005 won Navigator de prestigieuze Handango award in de categorie 'Best application for UIQ Platform'.
- In maart 2005 won Wayfinder Navigator de 'Innovation of the Year' prijs van het IT-tijdschrift PC Professional, de meest prestigieuze award van de Duitse IT-sector.
- 'Als beste getest' in het lentenummer 2005 van het tijdschrift Mobil's GPS.
- 'Als beste getest' in het laatste nummer van Swedish Radar Magazine
- Winnaar van Ericsson's 'Mobile Application Award' 2004 in de categorie 'Best Information Application'. Voor meer informatie kijk op www.wayfinder.com .


--- einde persbericht ---


Noot voor de redactie,