Ingezonden persbericht


Gezamenlijk persbericht van Hijdra Agro Automatisering, LUCEL Horticulture en de ZLTO

Persbericht

3 november 2005

E-Link zorgt voor minder energiekosten in glastuinbouw

De energiekosten zijn een belangrijke kostenpost bij de teelt van veel gewassen in de glastuinbouw. De verwachting is dat deze kosten de komende jaren sterk zullen toenemen. Hydra Agro Automatisering, LUCEL Horticulture en de ZLTO gaan samen in het project E-Link software ontwikkelen waarmee glastuinders inzicht krijgen in het gasverbruik en dus goedkoper kunnen inkopen.

Met de software die in het project E-link ontwikkeld wordt, kunnen glastuinders dagelijks hun energieverbruik gaan volgen. Dit betekent dat er gericht kan worden ingekocht bij de energiemaatschappijen waardoor er minder fluctuaties zijn in het verwachten energiegebruik en dus lagere prijzen. Voor beide partijen is dit efficiënter en goedkoper.

Eind 2005 wordt er een pilot uitgevoerd. Medio 2006 komt het product op de markt. Bij de uitvoering van het project wordt nauw overgelegd gevoerd met de energiemaatschappijen.

Hijdra Agro Automatisering is een automatiseringsbedrijf gericht op de agrarische sector. LUCEL is een onderneming die teelttechnische adviezen geeft aan ondernemers in de agrarische sector. De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO participeert in dit project via haar participatiemaatschappij NCB-Participaties.

/ / / / /

Noot voor de pers,