Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 november 2005


Eibergen - Traumabeertje voor de schrik

Agenten hebben woensdagmiddag een traumabeertje gegeven aan een 7-jarig meisje uit Eibergen. Het meisje fietste met haar ouders over de Hagen richting De Brink. Haar vader stak op de kruising met de Koningin Julianastraat over, net voor een auto langs. Het meisje fietste achter hem aan. De 52-jarige automobiliste kon het meisje niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het meisje bleef ongedeerd. Zij kreeg van de gewaarschuwde agenten een traumabeertje voor de schrik.


Doetinchem - Fietsster raakt gewond

Een 51-jarige fietsster uit Doetinchem raakte woensdagmorgen rond 07.45 uur gewond na een aanrijding. Een 30-jarige automobiliste uit Doetinchem reed over de Dominee van Dijkweg. Op de kruising met Hofstraat wilde zij links afslaan. Ze zag hierbij de fietsster, die over het fietspad reed, over het hoofd. Door de aanrijding liep de fietsster gekneusde ribben op. Ze werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling weer naar huis.


Aalten - Fietsster gewond

Een 77-jarige fietsster uit Aalten raakte woensdagavond rond 18.25 uur gewond. De vrouw fietste over de Landbouwstraat richting de Dijkstraat. Door het slechte weer en duisternis heeft de vrouw op de Dijkstraat waarschijnlijk een paaltje over het hoofd gezien. Met als gevolg dat ze tegen het paaltje botste en ten val kwam. De Aaltense had een pijnlijke heup en werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Lichtenvoorde - Rattenslang gevonden

Woensdagnamiddag werd bij de politie gemeld, dat er op de oprit van een woning aan de Vondelstraat een slang was gevonden. De slang was ongeveer 1 meter lang en had een diameter van ongeveer 2 cm. De slang had over de hele lengte een zwart zig-zag motief en was grijs/bruin van kleur. Buurtkinderen hadden de slang in een doos gedaan en de slang werd meegenomen door de dierenambulance. Het bleek te gaan om een niet giftige rattenslang. De eigenaar is niet bekend.


Zelhem - Fietsencontrole

De politie heeft woensdagmorgen in samenwerking met 3VO een fietsencontrole gehouden op de Meeneschool en de Wolfersveen school. In totaal werden 136 fietsen gecontroleerd. Kinderen die de fietsen in orde hadden kregen een sticker. Bij enkele fietsen werden kleine gebreken geconstateerd, zoals defect licht of kapot handvat. Als deze fietsen zijn gerepareerd, krijgen de kinderen alsnog de sticker.


Drempt/Zelhem/Laag-Keppel/Vorden/Kranenburg - 357 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben woensdagmiddag bij controle op de Zomerweg in Drempt 90 bestuurders betrapt op te hard rijd rijden. Van 382 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km. Er is hier 60 km toegestaan.

Op de Stikkenweg in Zelhem reden woensdagmorgen 20 van de 263 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km. Er is hier 50 km toegestaan.

Bij de controle woensdagmorgen op de Hummeloseweg in Zelhem reden 7 van de 62 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km.

In Laag-keppel werd woensdagmorgen en -middag gecontroleerd op de Rijksweg. Hier reden 135 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km. Er is hier 50 km toegestaan.

Op de Ambachtsweg in Zelhem reden woensdagmorgen en -middag 85 van de 631 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km.

Op de Wildenborchseweg in Vorden werd woensdagmiddag gecontroleerd met de laser. Hier reden drie bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km, terwijl hier 60 km is toegestaan.

Bij controle op de Ruurloseweg in Kranenburg reden woensdagmiddag 17 van de 220 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km. Er is hier 50 km toegestaan.
Alle hardrijders krijgen een boete thuisgestuurd.

's-Heerenberg - Geen gordel
Agenten hebben woensdagmiddag bij een controle op de Lengelseweg vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Zij kregen een boete. Verder werd bekeurd voor: twee maal niet kunnen tonen rijbewijs en vijf maal voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Er is hier 50 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --