--------------------------------------------------------------------------
Winterthur vernieuwt communicatieaanpak met oplossing Inventive Designers 
--------------------------------------------------------------------------


Antwerpen, 03/11/2005

Verzekeringspecialist Winterthur heeft in België de aftrap gegeven voor een nieuwe, strategische aanpak voor zijn documentenbeheer. Daartoe heeft de maatschappij een nieuw platform in gebruik genomen, waarmee het op een efficiëntere manier documenten, zoals verzekeringdocumenten en facturen, kan uitwisselen met klanten en makelaars, en dit via verschillende kanalen (e-mail, post, internet,?). Winterthur deed voor de technologie en de architectuur een beroep op het Belgische bedrijf Inventive Designers, dat zijn software Scriptura in een recordtijd implementeerde. Het nieuwe platform zal zich binnen de twee jaar terugbetalen.

Winterthur, een onderdeel van de Zwitserse Winterthur Group, is één van de belangrijkste verzekeraars in België. Het biedt een volledig gamma producten aan voor particulieren en ondernemingen. Meer dan 1500 werknemers zijn goed voor een jaarinkomen van ruim één miljard euro. De maatschappij streeft ernaar om zo efficiënt mogelijk te communiceren met klanten, makelaars en derden. Met de implementatie van het nieuwe platform voor documentenbeheer, zet Winterthur een strategische stap naar een nieuwe manier van werken.

Het nieuwe systeem is volledig opgebouwd rond Scriptura van Inventive Designers. Deze softwareoplossing laat toe om snel documenten en dynamische templates te ontwerpen, beheren en publiceren via verschillende kanalen zoals internet, print, e-mail en fax. Initieel wordt het nieuwe systeem ingezet in één van Winterthurs afdelingen. Na een korte testperiode zal de oplossing worden uitgerold over de hele Belgische vestiging. Tegen 2007 wil Winterthur de volledige document business output, bestaande uit onder meer polissen, groene kaarten, facturen, schadedossiers en andere communicatie, via Scriptura doen verlopen.

Scriptura stroomlijnt en automatiseert het proces van documentenstroom bij Winterthur. Tot nu moest tot één derde van alle documenten voor versturing nog extra gevalideerd worden. Scriptura maakt die manuele interventies overbodig en zorgt zo voor enorme tijdsbesparingen. Daarnaast laat Scriptura toe alle documenten binnen Winterthur te hergroeperen, wat een aanzienlijke besparing in verzendkosten met zich meebrengt. De makelaar ontvangt immers nog maar één pakket met documenten in plaats van meerdere afzonderlijke documenten per dag. Tot slot werkt Winterthur aan een nieuwe documentmanagementstrategie met barcodes, die eenvoudig kan worden geïntegreerd in de nieuwe Scriptura-omgeving.

Winterthurs keuze voor de oplossing van Inventive Designers is gebaseerd op verschillende factoren. Een eerste belangrijk argument was het feit dat de software gebaseerd is op open standaarden, waardoor ze in eender welke IT-omgeving kan worden ingezet, nu en in de toekomst. Voorts was Winterthur overtuigd door het gebruiksgemak van de ontwerpinterface en de onbeperkte distributiemogelijkheden via eender welk kanaal (e-mail, fax, internet,?). Ook de technische expertise en proactiviteit van de specialisten van Inventive Designers konden de maatschappij bekoren. Tot slot bleek uit de zakelijke analyse dat het nieuwe systeem zich binnen de twee jaar zou terugbetalen, dankzij bewezen besparingen in tijd, geld en efficiëntie.

Eric Goris, IT Development Manager bij Winterthur in België, verduidelijkt: "Winterthur genereert, verwerkt en verstuurt dagelijks een veelheid aan documenten. De afgelopen jaren hadden we een erg versnipperde printomgeving uitgebouwd, die nog steeds niet voldeed aan de toenemende behoefte aan efficiëntie naar onze klanten en makelaars toe. Na een eerste vruchteloze poging om een nieuw systeem op te zetten, kwamen we in contact met Inventive Designers en zijn softwareplatform Scriptura. Al snel bleek dat zij ons niet enkel op zeer korte termijn een werkende oplossing konden bieden, maar eveneens de technologische sleutel tot een strategisch vernieuwingsproject dat onze manier van werken voor altijd zal vergemakkelijken."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Inventive Designers (http://www.inventivedesigners.com) Inventive Designers bouwt softwareoplossingen die bedrijven toelaat om op een gepersonaliseerde manier met hun klanten te communiceren via verschillende kanalen, zoals internet, print, e-mail, fax, en meer. De oplossingen zijn gebaseerd op open standaarden en zijn door hun platform onafhankelijkheid inzetbaar in eender welke IT-omgeving. Inventive Designers, opgericht in 1994, is actief op 6 continenten in meer dan 30 landen en 30 VS-staten. Inventive Designers heeft zijn hoofdzetel in Antwerpen. De meer dan 650 klanten - goed voor meer dan 55.000 eindgebruikers - worden ondersteund door een wereldwijd netwerk van resellers en partners. Onder zijn klanten rekent Inventive Designers namen als Dexia (B), Porsche (D), Total (FR), Winterthur (B), Securitas (B), US Postal (US), Nike (Europe), SunCorp (AUS) en Siemens (D). Inventive Designers is lid van AIIM, XPlor International en meerdere werkgroepen van het World Wide Web Consortium (W3C), de internationale organisatie die open IT-standaarden ontwikkelt en bepaalt. Het bedrijf heeft ook een langetermijnrelatie opgebouwd met IBM-ontwikkelingslabs en ?onderzoeksgroepen in Rochester, Minnesota (USA). Inventive Designers won al verschillende nationale en internationale onderscheidingen, waaronder die van Trends Business Gazelle (2003 en 2005), Leeuw van de Export (2003), Springbok 2003, All Star Developer (IBM) en de 2005 Platinum European Seal of Excellence (CeBIT).
Inventive Designers, Joke Dehond, Bestuurder, T: +32 38 21 01 70, E: joke_dehond@inventivedesigners.com
Perscontact
Newsengine PR, Jo De Brabandere, T: +32 32 60 96 49, E: johan.debrabandere@newsenginepr.com
Uw gegevens in onze databank aanpassen of verwijderen? Stuur een mailtje naar database@newsenginepr.com
Ref.:ID0003-39E042