Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


03 november 2005


Ermelo - Auto tegen de boom

Een 59-jarige automobilist uit Uddel verloor de macht over het stuur omdat hij met de rechter autowielen in de berm terechtkwam. Het ongeval gebeurde op woensdag (02-11) rond 16.35 uur op de Jhr.Dr.C.J. Sandbergweg. De auto schampte een boom, botste frontaal tegen een tweede en miste de derde in rij op een haar na. De klap was zo hevig dat het motorblok enkele meters verderop lag. De man werd met een hoofdwond per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Auto zwaar beschadigd

Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Oudemirdum verleende bij het afslaan naar een bedrijf geen voorrang aan een tegenligger, bestuurd door een 27-jarige man uit Utrecht en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op woensdag (02-11) rond 16.20 uur op de Fahrenheitstraat. De Utrechtenaar klaagde over pijn op de borst en werd ter plaatse onderzocht en behandeld door ambulancepersoneel. Zijn auto werd zwaar beschadigd weggesleept.


Hattem - Verkeersgeleider omver gereden

Een 38-jarige automobiliste uit Wezep moest flink afremmen bij een wegversmalling in de Hessenweg. Door blad op het wegdek was de rijbaan glad geworden en gleed zij met de auto door en reed een verkeersgeleider omver. De vrouw bleef ongedeerd en de auto raakte beschadigd aan de onderzijde. De aanrijding vond op woensdag (02-11) rond 13.10 uur plaats.


Hattem - 16-jarige jongen gewond

Een 16-jarige bestuurder van een bromscooter uit Hattem verleende geen voorrang aan een 59-jarige plaatsgenote in een auto. Het ongeval gebeurde op woensdag (02-11) rond 14.40 uur op de kruising van de Novalieweg en Berg en Bos. De jongen werd met een kniewond overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Hattem - Auto total loss

Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hasselt zette zijn voertuig stil in een bocht van de Vogelzangveldweg om een automobiliste uit tegenovergestelde richting voldoende ruimte te geven om te passeren. De bestuurster, een 19-jarige vrouw uit Balkbrug, zag dat te laat en remde af en gleed door waarbij ze tegen de vrachtwagen botste. De auto werd zwaar beschadigd afgevoerd. Het ongeval gebeurde op woensdag (02-11) rond 13.45 uur.


Heerde - Trekker sleept geparkeerde auto mee


De 55-jarige bestuurder van een trekker met oplegger reed op woensdag (02-11) rond 15.50 uur vanaf de Halmlaan linksaf de Gruppendelerweg in. Aan de rechterzijde van de weg stonden auto's geparkeerd. Terwijl hij de bocht nam kwam de stootbalk van de oplegger in de wielkast van een geparkeerd staande auto waardoor deze een eindje werd meegesleept. De auto liep schade op aan de linker voorzijde.


Nunspeet - Automobilisten in de fout

De politie heeft woensdagavond (02/11) twee Nunspeetse jongeren (21) bekeurd naar aanleiding van klachten over hun gedrag op hun hangplek op de Colijnstraat. De jeugd zou zich hier regelmatig ophouden, waarbij het overmatig radiogeluid door hun auto's, als zeer hinderlijk wordt ervaren. Een 21-jarige Nunspeter werd hiervoor bekeurd. Toen even later een even oude plaatsgenoot met hoge snelheid kwam aanrijden en met gierende autobanden tot stilstand kwam, werd ook hij bekeurd.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --